Ett rödvin: Barolo Enzo Bartoli 2014


Ett inlägg om ett rött vin.


 

Barolo 2014 Enzo Bartoli

Fruktigt eller bärigt och lätt.

I vinskåpet har det ganska länge legat ett Barolovin. Jag har noterat i ögonvrån att det har fått goda recensioner och därför ville jag spara det till nåt speciellt tillfälle. Igår var det en vanlig lördag och inget särskilt alls, men jag tyckte att Barolo Enzo Bartoli 2014 skulle passa utmärkt att öppna till lördagsmiddagen (stekt kycklingfilé och potatisklyftor för min del). Flaskan kostade 199 kronor. Vinet är klassat som ganska fylligt och strävt.

Jag lät vinet lufta en god stund och det fick stå ovanpå hällen medan maten lagades. Ändå kunde det ha varit något ljummare när det serverades.

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, mogna jordgubbar, kanel, nypon, choklad och pomerans. […] Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, mogna jordgubbar, kanel, nypon, mjölkchoklad och pomerans.

Ärligt talat blev jag lite besviken. Det här var inte det kraftfulla vin jag hade förväntat mig. Jag tyckte inte att det var särskilt fylligt eller strävt. Smaken var mest fruktig och lite bärig, möjligen att jag anade pomeransen. Det kändes alltför lätt och nästan karaktärslöst.

Tyvärr nådde vinet bara upp till medelomdöme.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.