Måndagen den 3 december 2018: Saknad, men förhoppning om en purrfect födelsedag


 Kära dagbok…

Lucifer på armstödet på min fåtölj

Nu får du komma hem, mamma Anna!

Åter en grå och blöt dag, men tack och lov ingen snö! I morse vaknade jag extra tidigt och inte av nån kattkör. Lucifer verkar vara smått deprimerad. Igår kväll hoppade han till och med upp på armstödet till bästefåtöljen. Han är ju annars Annas pojke och om han ligger hos nån på kvällarna vid TV:n så är det hos just Anna. Jag gissar att han saknar henne – och det gör förstås jag också. I morse svansade han efter mig hela tiden nästan in i duschen, men han ville inte äta så mycket av fisken jag serverade. Citrus och Mini åt desto mer. I kväll kommer Anna hem, tack och lov, så då får vi alla glädjas. Hoppas att det inte blir alltför sent, den stackarn ska ju upp tidigt i morgon bitti och jobba. Om ryggen tillåter det. För även Anna har ont i ryggen och har haft det längre tid än jag den här gången.

Det regnade inte så hårt i morse, så regnkappan fick vara kvar hemma. Kvar hemma blev även matlådan jag hade tänkt ta med, det vill säga resterna från lördagsmiddagen. I stället fick jag äta matlådan nu i kväll och en lättare lunch. Jag pep faktiskt ner till restaurangen i huset för ovanlighetens skull och köpte ett par smörgåsar. De var så färska och goda och gjordes medan jag väntade. Ost och kalkon var pålägg, absolut inte skinka om nån nu trodde det.

Smörgåsar med ost och kalkon

Smörgåsar med ost och kalkon blev det till lunch.

 

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen gick ganska snabbt. Jag höll som vanligt på med både högt och lågt. Ibland fascineras jag av att en förväntas vara allkonstnär när en har titeln kommunikatör. Alla önskemål kunde jag inte tillgodose, men jag gav i vart fall några råd som kanske leder i rätt riktning. Till i morgon förmiddag blev det hastigt bestämt att jag ska hålla en kommunikationsövning mini. Först var det en kollega som hade lyckats missa övningarna. Sen bjöd jag in ytterligare en som är ganska nyanställd. Kakburken, det vill säga den med mutorna i, tog jag hem häromdan. Jag hoppas de båda herrarna klarar övningen ändå. Pennorna fungerar i alla fall och är vässade har stift.

Burk och blyertspennor

Kakburken är hemma, men pennorna är vässade/har stift.

∼ ♦ ∼

Idag blir en person i England 26 bast. Tänk, det är 30 år sen jag var det… Då hade jag hela livet framför mig. Nu har jag större delen av livet bakom mig. Av olika skäl framfördes grattis via Instagram och present levererades via Anna under den gångna helgen. Jag tyckte i alla fall att jag fick till en riktigt bra grattis-bitmoji från mig och katterna. Fast vem den fjärde kissen är det vete 17… Det blev nog fel, jag har ju en släng av dyskalkyli.

Have a purrfect birthday

Grattis-bitmoji från mig och katterna till en 26-åring.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag ägna mig lite åt katterna. Det känns som om Lucifer pockar på min uppmärksamhet… Sen ska väl Mini och jag se sista delen av Vår tid är nu. Håll gärna en tumme för att bilen startar utan gnäll så att jag kan hämta Anna och hennes väska på bussterminalen senare i kväll.

Lucifer på golvet vid Es dörr

Vad gör du???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 3 december 2018: Saknad, men förhoppning om en purrfect födelsedag

 1. Då hoppas vi att ställningen är åter i hemmet, så du har hela familjen runt dig, även om katter kan vara nog så bra sällskap 🙂

  Såg också, vår tid är nu, igår, utan kattsällskap dock

  Perfekt mojis 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jodå, igår kväll kom Anna äntligen hem! Katterna och jag har saknat henne mycket.
   Igår sov Mini i skrivbordsstolen och missade alltså sista avsnittet av Vår tid är nu.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.