Mitt bokår 2018: Jag minns i december de ljuva böckerna i november


Ett inlägg om de böcker jag läste i november 2018.November 2018 har kommit och gått.
 Vi har inträtt i julmånaden december. Men innan vi börjar prata om hårda klappar av litterärt slag blickar jag bakåt till förra månaden för att redovisa de böcker jag läste då. Däribland finns många godbitar – och kanske ett och annat julklappstips?

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Novemberböcker 2018:

JMI Ortiz bok Sången om en sonJonas Moströms bok Skuggorna ruva

Laura Marshalls bok VänförfråganMons Kallentofts bok Himmelskriket

Maria Ernestams bok Innanför murarnaLina Bengtsdotters bok Francesca

Marie Hermansons bok Den stora utställningen

 

En av böckerna lånade jag (Sången om en son). Fyra av böckerna jag läste tillhör genren deckare/spänningslitteratur (Skuggorna ruva, Vänförfrågan, Himmelskriket, Francesca). En bok är i princip en självbiografisk roman (Sången om en son). En bok är baserad på vissa självupplevda händelser blandat med påhittade (Innanför murarna). En bok är till viss del baserad på verkliga händelser och personer, men innehåller även fiktiva (Den stora utställningen). Fem av böckerna jag läste köpte jag nya (Skuggorna ruva, Vänförfrågan, Himmelskriket, Innanför murarna, Francesca, Den stora utställningen). Två av böckerna var för mig nya författarbekantskaper (Sången om en son, Vänförfrågan).

Som vanligt läste jag nästan bara jättebra böcker även i november. Högsta omdöme fick fyra böcker (Sången om en son, Skuggorna ruva, Vänförfrågan, Innanför murarna). Högt omdöme fick tre böcker (Himmelskriket, Francesca, Den stora utställningen).

Totalt sju böcker läste jag i november. Och månadens bästa bok anser jag vara…

Innanför murarna av Maria Ernestam

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.