Fredagen den 16 november 2018: Katten, maten, magen, rosen


 Kära dagbok…

Lucifer sover

Lucifer sov i natt – alltså fick jag sova också.

Underbart – jag fick sova en hel natt, från strax före klockan 23 till 6.10, ungefär i morse! Ingen gnällande kattpojke som krafsade förtvivlat på sovrumsdörren. Nä, det var så tyst i morse när jag klev upp att jag undrade om det hade hänt nåt mindre bra. Efter en halv minut hade klanen Katt samlat sig runt mig för att i gemensam tropp tåga ut till köket och få mat. I morse serverade jag tonfisk ur påse. Det slank ner fint. Det här med mat är inte helt enkelt, vare sig det gäller katter eller människor. Vi var bara två som skulle äta tillsammans i kväll och eftersom det är fredag brukar det bli hämtmat eller mat från delikatessdisken. Jag tar kostnaden bara jag slipper laga mat, nåt jag verkligen avskyr. I kväll valde vi indisktÄta mat är en annan femma. Det fullkomligt älskar jag – om det är god mat, förstås. Mitt mänskliga morgon- och kvällssällskap är lite hostigt idag. Men det var tack vare att Lucifer fick sova i Pojkrummet fram till klockan tre i morse som kissen höll sig lugn. Alltså är det inte mat han är ute efter egentligen – han är helt enkelt sällskapssjuk – eller mörkrädd..? Nåja, i kväll har han och tjejerna fått anka till middag. Vi människor åt Chicken tikka masala respektive Chicken Vindaloo.

Chicken vindaloo m naan ris o papadom

Chicken Vindaloo med tillbehör till fredagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Mat har nästan alltid varit ett gissel för mig. Jag föddes med ett fel i matstrupen som gjorde att jag i vuxen ålder fick bråck där. Matkrånglig har jag alltid varit. Den som känner mig vet att jag inte äter nåt annat kött än kyckling och kalkon – och då och då leverpastej när järndepåerna är låga. Kroppen är rätt fenomenal, så där, för den brukar säga till när jag behöver järn. För tillfället har jag tyvärr återfått mitt sockerbegär. Det är mindre fenomenal särskilt nu när perioden för julgodis och ohämmat ätande snart infaller. Anna smög igång den igår kväll med var sin Julenisse. Sen fyllde jag på skålarna med Gott & Blandat. Tyvärr är Gott & Blandat inte bra för min mage. Och då snackar jag inte enbart omfång. Jag reagerar ganska omedelbart på det goda och blandade (troligen sorbitolet) och jag reagerar en ganska lång stund. Nu ska jag verkligen försöka låta bli sånt godis i helgen. Tur att det finns annat…

∼ ♦ ∼

Karl Fazer Travel Copenhagen Raspberry and liquorice

Nu har jag tömt Restaurang Segerstedt på Karl Fazer Travel Copenhagen Raspberry and liquorice.

Den här fredagen går inte till historien som den mest produktiva arbetsmässigt sett. Jag har gjort en del smärre justeringar vad gäller guiderna jag la ut igår samt jobbat med nästa veckas nyhetsbrev. Vidare har jag skrivit och publicerat en rapport/klagovisa, en text som jag fick gensvar på direkt. Det är härligt med engagemang! Till lunch köpte jag två mackor. Sen fyndade jag två Karl Fazer Travel Raspberry and Liquorice också… Det gick ju inte att låta bli. Fazer ska sluta göra den här chokladen och jag köper alla chokladbitar av den här sorten jag kan hitta ute i butikerna. Nu har jag tömt förrådet på Restaurang Segerstedt.

 

∼ ♦ ∼

Mini med rosa trampdyna

Mini-mys i bästefåtöljen.

I kväll softar jag medan Anna jobbar. Och eftersom Uppsala är som det är åker jag och hämtar hem henne när hon har slutat klockan 21.15. Till dess har vi fredagsmys på egen hand, vi som är hemma. Gissningsvis myser Mini med mig i bästefåtöljen.

Mellanrummet börjar se ut mer som ett rum och Bokrummet känns rymligare, mindre stökigt och lättare att städa. Anna är nämligen duktig på inredning och har ändrat om lite. Fast det vore ju roligt att kunna göra det tillsammans. Nu tillåter inte våra arbetstider det riktigt. Vi har för övrigt svårt att ens hitta en tid när vi ska åka och kika på tvättmaskin. Vi har fått ett generöst bidrag till en sån av Annas snälla mamma och hennes L. Behovet av en tvättmaskin är stort hos oss, det funkar inte att alltid tvätta i tvättstugan när vi jobbar som vi gör.

∼ ♦ ∼

Och rosorna jag fick för en vecka sen har fått tunga huvuden, men är fortfarande underbart vackra.

Rosor med tunga huvuden

Underbara!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 16 november 2018: Katten, maten, magen, rosen

  1. MarveW skriver:

    Den där chokladen har du lurat på mig att älska 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.