Allt ljus på Uppsala 2018: Strålande novemberpromenad


Ett inlägg om Allt ljus på Uppsala.


 

Space Cube reflektioner på Vretgränd

Space Cubes reflektioner.

Är det nånting jag gillar som Uppsala kommun är inblandat i så är det Allt ljus på UppsalaFör sjätte gången sprider nu olika konstverk sina ljus över det annars rätt så novembermörka Uppsala. Igår kväll skuttade Anna och jag runt i stan för att titta på de tio konstverken. Vi lyckades tyvärr missa ett, men det tar vi vid ett annat tillfälle.

Det var riktigt mysigt att ge sig ut i den mörka och kyliga novemberkvällen. Anna lotsade oss mellan konstverken via mobilen. Att vi missade Pod4 på Kanikens innergård berodde nog mest på att vi glömde bort det mot slutet av vår promenad.

 

Allt ljus på Uppsala är ett utmärkt sätt att få ut folk i stan, dels för att röra på sig, dels för att titta på konst. Jag kan inte påstå att jag gillade alla konstverk lika mycket eller ens förstod alla. De verk jag gillade uppskattade jag däremot mycket. Tre klara favoriter har jag emellertid: Spectral av Malejka & Slugocki / KAJSO Studio, Familjen Skyttes demoner av Michel Östlund & Anders Örnberg och Space Cube av Svante Pettersson, Bjerking. Spectral gillade jag för att det tillät åskådaren att komma riktigt nära och till och med beröra. I verket Familjen Skyttes demoner blandades det läskiga med en rejäl portion humor. Och Space Cube var bara fantastisk när den exploderade i färger på gator och husväggar i gränden.

Egentligen ska en inte fota konstverk, de ska upplevas. Ta därför bilderna nedan som en liten knuff ut i novemberkvällen och kika på verken! Ljusverken är tända alla dagar kl. 16 – 23 till och med söndagen den 18 november.

(Klicka på bilderna för att se bildtexterna, se bilderna större, se bilderna i bildspel eller kommentera enskilda bilder.)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allt ljus på Uppsala 2018: Strålande novemberpromenad

  1. uppsalaewa skriver:

    Jag tycker inte ni missade något väsentligt när Pod 4 gick er förbi. Vi är minst två om att gilla ljussättningen i Stadsparken och ”Kuben”.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.