Ett rödvin: Chianti Castelsina Riserva 2011


Ett inlägg om ett vin.


 

Chianti Castelsina Riserva 2011

Söndagsvin som var oväntat fylligt.

I lördags följde ingenting med hem från den internationella matmarknaden. I stället botaniserade jag bland vinerna på Systembolaget i Kvarnen. Sortimentet är inte så stort, så några vita viner eller nån likör följde inte med hem som tänkt. Men det var helt omöjligt att gå därifrån utan tre röda italienare.

Igår kväll åt vi pulled turkey. Till maten öppnade jag en av de nyinköpta flaskorna, Chianti Castelsina Riserva 2011. Jag tänkte att Chianti är ett lättare vin – köttet var ju ljust och det var söndag, dan före en arbetsdag för min del. Systembolaget rekommenderar lamm eller nöt till vinet. Priset för en flaska är 109 kronor.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, salvia, muskot, kardemumma och pomerans. […] Kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, salvia, mjölkchoklad och pomerans.

Nja, särskilt lätt var inte vinet – och det anger också Systembolaget: vinet är tämligen fylligt. Det var kryddigt till smaken och en doft av choklad noterade jag. Till den rökiga pippin fungerade det utmärkt. Jag hade gärna tagit ytterligare ett glas…

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.