Ett inlägg om ett vin.

Smakrikt och fylligt, men bör ljummas.
Nej nej nej! Inte kan en helg passera utan ett par glas rött! Jag plockade fram våra goda ostar och öppnade och luftade en flaska Langhe Nebbiolo Leunin 2016 ett par timmar innan Annas hemkomst igår kväll. Vinet hittade jag i vinskåpet. Där har det nog inte legat alltför länge.
Priset för en flaska är 119 kronor. Det ska helst drickas till lamm, nöt eller vilt, enligt Systembolaget. Smakrika ostar var emellertid inte ett dugg fel det heller.
Dessvärre var vinet lite för svalt när det serverades och det vinner med all säkerhet på att ljummas mer och serveras till varm mat. Jag tror att det hade blivit mer kraftfullt på det viset, men att tro är att icke veta, förstås.
Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:
”Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, hallon, bergamott och nötter. […] Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, hallon, pomerans och nougat.
Jag tyckte att vinet var mer fylligt än vad Systembolaget aviserar, men det hade som sagt vunnit på att serveras varmare. Vinet var kryddigt och smakrikt, med en touch av choklad. Till ostarna fungerade det alldeles utmärkt – det vill säga till såväl väldigt salt gorgonzola (inköpt på matmarknaden) som nötig hårdost.
Toffelomdömet blir högt.
Livet är kort.