Ett vitt vin: Catch & Release 2017


Ett inlägg om ett vin.


 

Catch and release sauvignon blanc 2017

Friskt och ungt till skaldjur.

Vita viner är som bekant inte min grej. Men till färska, svenska räkor och laxpaté med romsås funkar inget annat. Det var riktig tur att Anna hade en flaska Catch & Release 2017 i sitt vinställ. Jag slängde in den på kylning på fredagsmorgonen och Anna inhandlade maten till kvällen.

Det här vinet är riktigt billigt – det kostar endast 79 kronor. Namnet var annorlunda och lite kul. Vinet skulle passa till fisk och skaldjur. Det var inte sött utan snarare väldigt torrt.  Alltså var jag inte orolig.

Anna hade även inhandlat några smakrika ostar på matmarknaden. Det blev en härlig smakupplevelse med ett par av dem till vinet!

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Ungdomlig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, citrus, passionsfrukt och svartvinbärsblad. […] Ungdomlig, aromatisk doft med inslag av päron, citrus, passiosnfrukt och svartvinbärsblad.

Ja, detta var sannerligen ett friskt och ungdomligt vin. Smaken av päron och citrus var tydlig. Vinet passade alldeles utmärkt till såväl räkorna och patén som ostarna. Det var väl kylt, nåt som är en förutsättning för att jag ska kunna dricka just vitt vin.

Toffelomdömet blir högt. Ett lågt pris betyder inte alls ett dåligt vin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.