Kanelbullens dag 2018: Kyligt, nervigt och sömnigt


 Kära dagbok…

Björk höstgul

Hösten har så många vackra färger. Här en helt gul björk som jag passerar till och från jobbet.

Kylan håller sig kvar. I morse var det bara strax över nollan temperaturmässigt. Än så länge klarar jag mig med min luvatröja och den blåa höstjackan, men blir det lite kallare lär jag hitta på några andra ytterplagg så att jag inte fryser. Det var snorhalt vid järnvägsspåren också. Jag hoppas verkligen att mina nya skor är mindre hala än mina gråsvarta Adidasjympadojor som jag än så länge använder. Men… oavsett kylan är hösten vacker med alla sina färger. Jag passerar så många vackra träd på min väg till och från jobbet och i morse stannade jag och fotade en björk som blivit alldeles gul.

Det har varit hektiskt på jobbet idag och många nerver i dallring. Skälet är det stora, nya systemet som är under sjösättning. Nu har många andra system som är beroende av detta tillfälligt avstängda för att uppdateras och anpassas till det nya som, om allt går vägen, så smått börjar öppnas för användarna på måndag. Många av oss jobbar dygnet runt, nåt som kräver energi. Därför hade ett par av projektledarna laddat upp med stora lass av kanelbullar idag på Kanelbullens dag. Utöver detta firades vårt ettårsjubileum i Segerstedthuset med tårta på eftermiddagen.

Kanelbullar

Laddat med kanelbullar på jobbet.

∼ ♦ ∼

För tillfället pågår marknader på ett av stans torgSen igår och till och med lördag är det internationell matmarknad och på måndag och tisdag är det höstmarknad. Jag får se om det blir tillfälle till en tur ut på lördag för min del. Den kommande helgen hade jag tänkt greja med våra krukväxter, men det är inget som lockar mig jättemycket att styra med på egen hand – det är bättre om vi gör det tillsammans. Anna har börjat lite idag och det ser bra ut. Det jag i stället ska göra är att åka med saker till second hand-butik samt kasta skräp som inte kan kastas i våra vanliga soprum, till exempel mitt gamla bilbatteri.

Lucifer med smalnande ögon

Duktig kisse.

Detta var vad jag låg och tänkte på i natt när jag inte kunde sova. Ja, det var en sån där jobbig natt. Jag var på väg att somna när katterna satte igång med nåt bus som jag blev tvungen att gå upp och kontrollera. Det visade sig att de lekte med en liten kula som hör till Kina-spelet, ett spel de lyckades riva ner (!) från leksakshyllan i smatten mellan två rum. Det var tur att ingen av dem satte i sig kulan. Det räckte med att Lucifer spydde två gånger igår kväll före maten. Som den duktiga kisse han är spydde han på hallgolvet och inte på nån svindyr, ny matta eller nåt parkettgolv, i alla fall.

∼ ♦ ∼

Alldeles för lite sömn i natt gör att jag bävar för kvällens författarträff. Tänk om jag somnar och snarkar så det hörs? Ibland vill jag faktiskt inte ha me-time, för om Anna hade varit med som det var tänkt kunde hon ha puffat på mig. Jag har mellanlandat hemma på Main Street för att utfodra djuren innan jag traskar tillbaka upp till stan och Akademibokhandeln. Mer om författarträffen med Stina Wollter och Maria Ernestam i morgon!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.