Mitt bokår 2018: Sex i september


Ett inlägg om de böcker jag läste i september.


September för min del innebar att takt och omfång på jobbet eskalerade på grund av en stor driftsättning och allt kring den. Då är det inte helt lätt att hitta tid för läsning – samtidigt som läsning ju är riktig avkoppling för. Att läsa en bok är som att träffa en vän och ofta även som att göra en resa. Och sånt gör en inte på en kaffekvart. Dessutom satte en envis tandvärk käppar i koncentrationshjulet. I september läste jag sex böcker.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Septemberböcker 2018:

Clarissa Dickson Wrights bok A History of English FoodCilla och Rolf Börjlinds bok Svart gryning

Cilla och Rolf Börjlinds bok Sov du lilla videungPA Fogelströms bok Krigens barn

Jojo Moyes bok Ensam i ParisKarin Pasches bok Labyrint Illumination


Tre av böckerna lånade jag
(A History of English Food, Svart gryning, Sov du lilla videung). En av böckerna läste jag på engelska (A History of English Food). Två av böckerna var deckare (Svart gryning, Sov du lilla videung). En av böckerna var en annan typ av spänningsroman (Labyrint – Illumination). En bok var en fackbok (A History of English Food). En bok var en historisk roman (Krigens barn). En av böckerna hade jag köpt second hand (Krigens barn). En av böckerna köpte jag ny i pocket (Ensam i Paris). En av böckerna bestod av noveller (Ensam i Paris). En bok fick jag som recensionsexemplar (Labyrint – Illumination)

Totalt läste jag alltså sex böcker i september, som vanligt var de flesta väldigt bra. Men högsta omdöme fick bara en bok (Svart gryning). Högt omdöme fick emellertid månadens resterande fem böcker (A History of English Food, Sov du lilla videung, Krigens barn, Ensam i Paris, Labyrint – Illumination).

Månadens bästa bok blir därför Svart gryning!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.