Ett inlägg om ett Prosecco.

Baglietti Prosecco var drycken till skaldjuren.
Italienarna får inte kalla sina bubbelviner champagne eller mousserande. Därför är det Prosecco som gäller. Igår sabrerade öppnade Anna en flaska Baglietti Prosecco No. 10 som legat i kylen sen i somras. Det passade bra att servera till vår lördagsmiddag som bestod av laxpaté med romsås, räkor med chiliaioli, vitlöksbröd och tre smakrika ostar. Det sista glaset sköljde ner färska Uppsalajordgubbar doppade i Nutella.
Så mycket information om Proseccon finns inte på Systembolagets webbplats, men den finns att köpa på vårt närmaste Systembolag i alla fall. En flaska kostar 99 kronor.
Så här skriver Vinklubben om dryckens doft och smak samt vad den passar till:
”[…] Vinet har en stor dominant doft och en elegant torr smak av päron, citrus och mandel. […] en fantastisk fin fyllighet. Eftersom vinet får vila en längre tid på jästen fås en torrare och fylligare smak. […] Vinet är idealiskt som aperitif och passar utmärkt till lättare tilltugg. Tack vare dess elegans och fina fyllighet gör det sig även bra till rätter med ljust kött, fisk eller skaldjur. Givetvis kan vinet även serveras till charkbrickan.
Jag kände defintivt smak och doft av både päron och citrus. Drycken var väldigt bubblig. Särskilt fyllig tyckte jag inte att den var, men frisk och smakrik. Den här typen av dryck ska serveras väl kyld och det var vår flaska. Vinet passade utmärkt till såväl patén och räkorna som ostarna.
Toffelomdömet blir det högsta.
Livet är kort.