Lennart-dagen 2018: Städning och jobb och alkohol lindrar råsmärta


 Kära dagbok…

Lucifer sover i soffan med ryggen mot kameran

Lucifer ville inte heller vara med igår.

Ända fram till 21-tiden igår kväll, ungefär, fick jag vara smärtfri. Sen högg smärtan klorna i mig. Det gjorde så ont att det kom tårar. Jag tog värktabletter och efter en halvtimme hade dessa kapat en yttepytte del av smärtan. I stället blev jag trött och slumrade en stund i bästefåtöljen. Sen rev den och slet i mig igen, smärtan. Jag ville inte vara med, trodde att det onda äntligen hade försvunnit. Bakslag. Dessutom har värktabletterna börjat påverka min mage där jag har bråck och lite annat som jag håller i schack med medicin. Den dosen vill jag ogärna höja, så jag får försöka stå ut med illamåendet som kommer och går. Illamåendet och smärtan – den senare finns där ändå hela tiden – gör mig svag och kallsvettig. Till sist lyckades jag somna i sängen, men jag vaknade mitt i natten med råsmärta.

Ordet BAJS stavat med trätärningar

Den här dagen inledde jag med att torka bajs.

Jag var inte pigg i morse. Efter att ha slumrat av och till under natten väcktes jag av jam utanför och krafs på sovrumsdörren. Strax efter klockan sex gav jag upp, för jag tänkte att Anna, som var ledig idag, behövde få sovmorgon. Jag inledde dan med att skura toalettgolv där det hamnat kattbajs. Lyckligtvis lämnade det varken fläckar eller lukt, men en annan start på dan hade varit önskvärd. Och när jag ändå var igång sopade jag också, skrapade rent spisen och torkade av bänkarna i köket. I rena farten bytte jag handdukar och disktrasor innan jag hoppade in i duschen. Ja, jag är lite städmanisk och när jag inte mår bra förstärks manin. Det är som om städning ger mig nåt annat att göra rent fysiskt så att det som gör ont – vare sig det är i kroppen eller själen – känns lite mindre.

Höst vid Fyrisån och Walmstedtska gården

Det är höst vid Fyrisån och Walmstedtska gården.

Promenaden till jobbet var kylig, men ändå lite skön – illamåendet gillar luften, trots att den inte är så frisk i stan. Jag noterade att det verkligen är höst. Och det är vackert.

Arbetsdagen har varit full av aktiviteter. Dessvärre gjorde värken  att jag inte kunde vara så alert som jag hade önskat, framför allt nu i sjösättningstider av megaprojektet. Jag publicerade mitt nyhetsbrev och fick bra respons på det. Resten av arbetsdagen kämpade jag med värk och koncentration bland annat med en genomgång av en kommunikationsplan. På måndag eftermiddag ska jag ha ett möte kring planen och det kändes bra att ha korrigerat några fel etc. Planens skal skrev jag redan i maj.

∼ ♦ ∼

Ikväll är katterna och jag ensamma hemma. Nån matlagning eller ätning hade jag ingen större lust med, så det fick bli ensammiddag på lokal. För jag måste få i mig lite mat så att jag får krafter att möta såväl smärta som arbetsbelastning. Jag gick till Alessandro, utan att ha beställt bord. Inga problem, mat och dryck och den bästa service av David med flera. Jag tog med mig min bok på gång som sällskap, men ärligt talat var övriga gäster mer intressanta. Och alkoholen… en öl, två glas vin… gjorde susen mot den bråkande tanden. Tacksam!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lennart-dagen 2018: Städning och jobb och alkohol lindrar råsmärta

  1. Men äsch, jobbigt med tandvärk, hoppas verkligen du får bukt med det hörru !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.