Måndagen den 24 september 2018: Med Hyland i skallen mot snabb lindring


 Kära dagbok…

Gårdagen avslutades i matharmoni – men tandvärken var envis. Jag lyckades trots allt moffa i mig två tredjedels pizza. Resten lades i burk att ätas till lunch av sjukling som vistades hemma idag (inte jag, dock). Sjuklingen åt den dock inte – av okänd anledning. Katterna fick mat efter vår middag. Det är ofta ett skådespel att betrakta deras turer kring matskålarna. De byter skålar, Mini blir skitskraj av minsta ljud och sticker, Citrus är matkrånglig och Lucifer äter i princip allt ur alla skålar. Ibland får en inte bara vara mattant, en får vara matpolis också. Lucifer brukar som sagt försöka ta över de andras matskålar, men lyckas inte alltid. Lilla Citrus har nätta små tassar som hon kan sticka in och sopa ut lite mat med, gärna på ett nytorkat kökssgolv. Sen äter hon – och snuvar därmed Lucifer på en del av skålens innehåll. Hon använder ofta och gärna sin ena tass när hon käkar. Det är riktigt kul att se. När bilden nedan togs åt de emellertid i harmoni.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Resten av kvällen glodde vi på TV.
Lustigt nog är det bra program på söndagskvällar – och som alltid hade vi svårt att hålla oss vakna. Jag såg i alla fall andra delarna av Springfloden och SvT-dokumentären om Johanna Möller, denna gång med fokus på pojkvännen. Anna såg… lite mindre… Den förstnämnda är en fiktiv thriller, den andra en verklig.

∼ ♦ ∼

Temperatur tre komma tre grader ute

Bara tre grader i morse…

I morse var det bara tre grader. Det var dessutom höstdagjämning igår, vilket jag missade. Jag trodde knappt mina ögon när jag kollade på termometern i köket. Men jodå, jag fotade och siffrorna stämde. En del klädprovning i helgen samt temperaturen har gjort det lite akut med varmare ytterplagg för åtminstone en av mina sambor (nej, ingen av katterna). Vi får se om vi kan lösa det nån kväll. Jag har sett nåt snyggt som kanske skulle kunna passa, men det är fler som kan tycka till om saken. Själv tog jag blåa luvatröjan och min mörkblåa fodrade jacka, den som är lite för stor. Sen traskade jag upp till jobbet – med signaturmelodin till Hylands hörna i huvudet!!! Ja jag vet inte varifrån jag får alla konstiga saker som rör sig i min hjärna. Månntro det beror på alla värktabletter jag har petat i mig..? En kan ju undra, för jag har känt mig lite märklig.


Men detta Hylanderi kanske inte berodde på värktabletterna. 
Vem vet, hade Nån smugit ner roliga svampar i mitt kaffe? För uppenbarligen är det Nån här hemma på Main Street som har svampodlingar. Penis-illicin Penicillin, kanske..? Tilläggas bör att odlingen inte sker i min kaffeperkolator.

Mögel i kaffebryggaren

Penis-illin… Penicillinodling på Main Street orsakade Hylanderi?


Jag hade bestämt mig igår 
för att att prioritera hälsan. Och tandvärk växer liksom inte bort. Då är det toppen att vara patient vid en bra tandläkarmottagning som dessutom ligger tio minuter från jobbet. Jag ringde strax efter klockan åtta i morse – och fick tid till klockan 8.50. Det blev därför ytterligare en frisk morgonpromenad idag… Solen lyste och jag passerade Uppsala slott tre gånger på lite mer än en timme. (Nu ligger min tandläkarmottagning inte på slottet, utan nånstans i Carolinabacken, men på vägen dit passerar jag vägen upp till slottet.)

Vägen upp till Slottet

Solen lyste, men det var kyligt i morse när jag passerade slottet för tredje gången samma morgon.

 

Sensodyne rapid relief

Att ta till vid akut smärta från tandhalsar – och vid vanlig tandborstning.

Nog är jag lyckligt lottad, för jag har bra tänder och nästan aldrig hål i dem. De problem jag har är gamla lagningar som pajar eller gamla tandborstskador som ställer till det. Det visade sig att jag hade tur även idag – det var inget hål i tanden. I stället har en tandborstskada orsakat blottade tandhalsar, nåt som kan ila och värka infernaliskt. Efter röntgen och tandläkarundersökning penslade tandhygienisten på en sorts lack. Jag blev bara 370 spänn fattigare (efter avdraget tandvårdsbidrag och statligt tandvårdsstöd). Dessutom fick jag med mig två små tuber Sensodyne Rapid Relief – som ska ge snabb lindring om tandhalsen bråkar igen. Jag kan ta en klick på ett finger och dutta på vid akut smärta och jag kan borsta tänderna med den. Utöver detta behöver jag bli lättare på handen när jag borstar. Jag hade ganska ont när jag kom tillbaka till jobbet efter knappt 50 minuters frånvaro, men smärtan klingade av under dagen.

∼ ♦ ∼

Innan jag gick till tandläkaren deltog jag i arbetsdagens första möte. Därefter skrev jag en dagordning, petade i nyhetsbrevet till fredagen samt deltog i ledningsgruppsmöte på eftermiddagen – bland annat. I kväll ska jag försöka snabba upp läsningen av boken jag har fått för recension. Det har varit lite si och så med koncentrationen i helgen med tanke på tandvärken.

∼ ♦ ∼

I morgon kväll ska jag träffa M som ska klippa mitt hår för allra sista gången. Jag har varit nöjd kund hos M i nästan 20 år, så det blir svårt att skiljas – för mig i alla fall. Förhoppningsvis ses vi nån gång ändå.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 24 september 2018: Med Hyland i skallen mot snabb lindring

 1. Ja, inte undra på man måste plocka fram vantarna nu, 1+ och skrapa rutor i två dagar nu. brr.

  Skönt att du fick hjälp med tanduslingen, hoppas det blir bättre.

  Dom har sina egna matrutiner dom små kissarna, dom kanske ha velat smaka på pizzan ? 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men i morse hade vi varmt här, nästan tio grader. I gengäld var det blåsigt och ösregnade. 😦
   Nja, tanden värker och jag överväger att ringa mottagningen igen.

   Pizza vill de säkert ha, Lucifer allra helst är en riktig katten Gustaf (Garfield). 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.