Ett vin: Amarone della Valpolicella ai Colli Vivaldi 2015


Ett inlägg om ett vin.


 

Amarone della Valpolicella ai Colli Vivaldi 2015

Smakrikt och inte för tungt.

Eftersom somliga fick önskad söndagsmiddag, fick andra önska dessert. Vi tog fram ett par goda dessertostar ur kylen och öppnade och luftade en flaska Amarone della Valpolicella ai Colli Vivaldi 2015 på kvällen.

Vinet ska, enligt Systembolaget, passa till nöt, ost och vilt, så för ovanlighetens skull intog vi ett rätt tilltugg. Flaskan kostade 199 kronor när jag köpte den ganska nyligen.

Jag var lite rädd att vinet skulle vara för tungt att drickas efter klockan 20 en söndagskväll, men även om det är mycket fylligt tyckte jag inte att det var tungt alls. Var sitt glas blev det till några bitar St Agur, Cambozola vitlök och Babybel cheddar och salta kex.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med inslag av fat, russin, muskot, torkade blåbär, choklad, peppar och lavendel. […] Kryddig doft med inslag av fat, russin, muskot, torkade blåbär, choklad och lavendel.

Jag tyckte att vinet var smakrikt och fylligt, utan att vara tungt, som sagt. Det hade en något blommig smak samtidigt som det var kryddigt, nästan pepprigt. Till de smakrika ostarna fungerade vinet utmärkt, men jag skulle nog ha serverat det lite varmare.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.