Nine eleven 2018: Datum, bränder och lyxigt till frukost och lunch


 Kära dagbok…

Dagens datum… Ungefär som när Olof Palme blev mördad 1986 minns jag vad jag gjorde detta datum 2001. Förhoppningsvis inträffar varken terrordåd eller mord idag, även om det tyvärr sker ganska ofta andra dar. Jag vet inte vart vi är på väg. Respekten för liv har blivit så otroligt liten. Att skjuta nån innebär inte att den, likt en seriefigur, reser sig igen efter en stund. Döden är oåterkallelig.

Plan på väg upp på blå himmel

∼ ♦ ∼

Fudge och remmar

Jag gjorde iordning var sin godisskål med remmar och fudge åt oss igår kväll.

En djup och svart start på inlägget. Sånt tycks uppskattas av dem som läser här, för när inläggen är mörka och jag mår dåligt rusar besökarna hit till bloggen. Nu är tack och lov många som läser här mina vänner eller åtminstone välvilligt inställda till skurken Tofflan. Det finns många som vill backa upp och det är jag tacksam över. Idag fick jag höra om en person som inte orkade längre och som snart lämnar byggnaden. Det gör mig ont. Unga personer har inte levt tillräckligt länge. Livet är både sött och surt – och inemellanåt salt och beskt också. Igår kväll fick jag göra var sin godisskål åt oss, trots att jag har bestämt att ha godisförbud under veckorna. Jag goffade och mådde rätt illa sen.

Lucifer sover på rygg i Annas fåtölj

Ovetandes om dagens veterinärbesök sov Lucifer gott i Annas fåtölj igår.

En som inte mådde illa igår var LuciferHan sov helt avslappnat och lugnt i Annas fåtölj, totalt ovetandes om att han skulle till veterinären idag. Lilla gubben ska bli av med sina tovor i pälsen, tovor som vi inte får bukt med trots upprepade försök. Även Citrus sussade gott igår kväll. Hon har tagit över skrivbordsstolen efter sin mamma Mini. Och mamma Mini, hon hänger helst med oss. Igår låg hon på armstödet till bästefåtöljen och njöt av att bli kliad av mig. Så snart jag lyfte på rumpan och gick iväg la hon sig på själva sitsen. Tur att jag har farfarsfåtöljen kvar ifall jag vill sitta nånstans när katterna snor alla mina sittmöbler…

Morgonen började soligt, men redan på förmiddagen mulnade det på. Anna hade kokat äpplemos på äpplen från Slottsträdgården. Tillsammans med hallon från samma ställe åt jag en riktig lyxfrukost som start på min dag. Lyxigt till ett fenomenalt pris – 60 kronor! – blev det även till lunch. Jag plockade en stor bytta full med godsaker från Feiroz salladsbuffé.

Jag har min televerksorange jacka när jag går till och från jobbet. Den är lagom varm och står emot vind och väta, det senare hyfsat och med paraply som komplement. På vägen till jobbet stannade jag och fotade Saluhallen, en byggnad som invigdes 1909, brann 2002 och sen byggdes upp igen. Lustigt nog går jag nästan aldrig in där. På vägen från jobbet stannade jag ingenting – det regnade.

Arbetsdagen var sedvanligt full av möten och aktiviteter. Den mest spännande idag var att det stod en brandbil utanför huset mitt emot och folk fick inte gå in i byggnaden. Det fick mig att fundera en del med tanke på datumet. Jag kunde i alla fall gå över och köpa lunch senare – se ovan och nedan! På eftermiddagen hade jag lönesamtal med min chef innan jag sprang (!) hem för att hämta Anna och Lucifer.

Oj oj oj, det här blev ett riktigt spretigt inlägg! Jag har så många ord inuti mig och många släpper jag nu ut. Men många, många är kvar inuti tillsammans med tankar som rör siffran 491. Tro det eller ej, även såna som jag har gränser för mina förmågor.


(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Nine eleven 2018: Datum, bränder och lyxigt till frukost och lunch

 1. MarveW skriver:

  Hos mig är bloggen statistikfunktion alldeles för otillförlitlig för att man ska kunna dra slutsatser. Vissa dagar syns mer trafik, ofta från andra länder, vilket inte är sannolikt att det är riktiga besökare. Vissa inlägg attraherar amerikanska spam. Man vet ju inte heller om det är någon som läser eller bara råkar göra ett besök. Jag tänker att det är något man får acceptera. Har man en öppen blogg så blir det en del besök och jag tror inte att vi kan veta något om läsarnas avsikter, så länge som vi inte får kommentarer och för en dialog.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag vet en hel del om vissa läsare och det finns annat än statistik att få reda på det. Nåt att dölja har jag inte – det är ju därför jag har en öppen blogg. Men det är signifikant vid vissa…tillfällen att bloggen får högre antal besök. Människor är av naturen nyfikna. Själv tycker jag inte att jag har nåt ”spännande” att berätta om mitt ganska vanliga liv.

   Gilla

   • MarveW skriver:

    Glöm inte att för väldigt många människor är empatin en starkare förmåga än nyfikenheten.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det är just nu mer empati än nånting annat. Men det finns också de som lusläser av andra skäl än omtanke. Bloggen är öppen och detta om antalet besökande är mest ett konstaterande från min sida.

    Gilla

   • MarveW skriver:

    Jag läser, när jag har möjlighet, både dagbok och boktips, och jag känner inte alls igen mig i din beskrivning av att det mörka uppskattas av de som läser din blogg. Man vet inte innan man läser vad man kommer att få läsa. Mitt perspektiv är att det mörka inte alls uppskattas men accepteras eftersom det är en del av livet. Så visst kan man konstatera att antal besökare varierar, men min erfarenhet är att det är desto svårare att veta vad läsarna upplever när de läser. Än svårare att generalisera till alla sina läsare.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Min erfarenhet är en annan än din eftersom många själva säger det till mig eller andra personer.

    Gilla

   • MarveW skriver:

    Tråkigt att höra att andra kan ha fakta i hur jag upplever läsningen och hur mitt perspektiv ser ut. Om någon har det, tycker jag att du ska säga ifrån. Som läsare vill jag nog helst ha rätt till min egen upplevelse.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nu missförstår du nog mig. Jag har fakta gällande en del som läser hos mig och att deras avsikt med läsningen inte är att de visar omtanke. De har sagt det till mig.

    Gilla

 2. Dom är härliga små personligheter, kissekatterna 🙂

  Det är verkligen en lyx att få äta av egen skörd, i år blev det ”bara” potatis. Äpplen finns i mängder hos döttrarna, men jag är tyvärr inte så förtjust i det.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja de är de verkligen, kissarna! När vi kom hem från veterinären igår kväll var Lucifer ynklig och groggy och Citrus fräste och gjorde skäl för sitt namn Fräsa-Stina Hult.

   Annas mamma och hennes L har ett fantastiskt äppleträd med fyra sorter i, tror jag. Anna är bra på att koka mos.Jag gillar lite mer syrliga/sura äpplen och en av sorterna är det om en tar dem tidigt. Sen kommer min mage inte alltid överens med äpplen. Men hallonen… underbart goda! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.