Valdagen 2018: Val för framtiden, ruttet och fräscht


 Kära dagbok…

Röstkort

Ett av flera val idag gjorde jag ihop med det här kortet.

Jag har gjort mina val idag. Ett av dem är att släppa fram orden lite mer här, men bara till vissa gränser och när jag är värd det. Ett annat val har Anna och jag gjort tillsammans. Det tredje valet är det jag gjorde när jag gick till vallokalen. I skrivande stund sitter jag med datorn i knäet i bästefåtöljen och tittar på valvakan. Det är onekligen ett spännande val 2018. Jag tror inte vi hade tänkt avslöja för varandra vilka partier vi röstade på, men sen gjorde vi det i alla fall – och det var faktiskt samma parti som fick våra röster. Frågan är om våra röster räcker till för att hålla partier som aldrig skulle få min röst borta från politiken på såväl riksnivå som lokal. Rättrådig lär jag aldrig bli, jag har mina fel och brister, men jag har nånstans nån form av sunt tänkande och förnuft – vill jag tro.

∼ ♦ ∼

Annars började min dag ganska ruttet. Anna hade varnat mig för äggen, men jag är min fars dotter och vill inte slänga mat. Det gjorde jag idag. Skälet finns nedan:

Brunt ägg

Ruttet…

 

Spindelnät

Väver mitt inre nät igen. Fast det här spindelnätet hänger i Slottsträdgården.

Det kanske inte är så konstigt att jag har haft problem med magen. Äter en gamla ägg… ja, du fattar. Hjärtat har hållit sig ganska lugnt, men skuttade till igår eftermiddag när vi var på stan. Nån riktig rusning blev det emellertid inte. Detta plus att jag har sovit mycket och bra i helgen gör att jag känner mig stabilare och mår bättre i grunden. Det känns som om jag har börjat väva på mitt inre nät igen, en bit i taget. I kombination med en lyhörd chef kan det gå bra. Jag har lönesamtal på tisdag… Och jag ser fram emot att gå till jobbet i morgon.

Min söndagsförmiddag försvann snabbt, men jag hann med dammsugningen, kasta sopor och ta mått på en och annan trefot. Jag hämtade Anna på eftermiddagen och vi for till Slottsträdgården för att hämta frukt och grönt. Slottsfrun själv var där och bjöd på kaffe. Vi hade en god pratstund om framtiden. Det känns BRA.

∼ ♦ ∼

Den här söndagen avslutades med en middag på tremanhand på PongGod mat och dryck, trevligt sällskap. Nu smälter jag maten medan valvakan på TV fortskrider, katterna spinner och Anna halvsover i sin fåtölj.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Valdagen 2018: Val för framtiden, ruttet och fräscht

  1. Jostvin Smith skriver:

    ”Det känns bra” var härligt att se 😸

    Gilla

  2. Merete skriver:

    Enig med Jostvin Smith, veldig herlig å se de ordene, beste Tofflisen 😊 Klem💐

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.