Lilly-dagen 2018: Vanlig vardag med ruggigheter


 Kära dagbok…

Ros vissen

Trött, på väg mot helg.

Det har varit en ganska vanlig vardag. Torsdag – på väg mot veckans slut och helgen med sina två lediga dar för min del. Det var jam-session tidigt utanför sovrumsdörren i morse, så jag klev upp strax efter klockan sex och utfodrade familjen Katt. Dessvärre verkade frukosten – kycklingfärs – inte falla dem på läppen.

Full fart på jobbet var det från det jag anlände tills jag gick hem. Det finns inte mer att berätta än att jag producerade saker på vårt intranät och förberedde publiceringen av mitt nyhetsbrev till i morgon.

Igår kväll telefonerade jag med en av mina äldsta och goaste vänner. Jag hann även läsa ut två böcker, dels matboken som jag fick låna av P-son, dels en deckare som jag hade lånat. Båda böckerna var mycket spännande, tycker jag, även om de är det på olika sätt. Vidare bytte jag bok till uppföljaren av deckaren jag läste ut. Sen traskade jag iväg i septembermörkret.

I kväll ska jag inte ut på promenad. Det blev nyss en tur upp till stan för att hämta ut medicin eftersom jag glömde att göra det på vägen hem. På apoteket märkte den som lämnade ut medicinerna inte att min legitimation har gått ut. Jag gillar kvällspromenaderna, men inser att mörkret har börjat skrämma mig – det händer så mycket otäckt i vår stad och vår närhet. (Egentligen är det inte mörkret som skrämmer mig utan dem som döljer sig i det.) Därför nöjer jag mig med att se otäckheter, visserligen verkliga de också, på TV 3 i kväll, andra och sista delen av dokumentären Döden i Arboga. Fy så ruggigt!

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.