Tisdagen den 28 augusti 2018: Inte bara orden tar slut


 Kära dagbok…

Knappnål på filttavlaDet är visst inte bara orden som är på väg att ta slut. Även bilderna. Det finns ingen glädje i att skriva eller fota längre. Jag är bara ledsen. Hela tiden. Ledsen när nån är dum mot mig, när nån är snäll, när nån är likgiltig. Jag försöker ta mig i kragen, men alla ting rår jag inte över. Det finns ingenting att se fram emot, inget att glädjas åt. Inte ens böckerna känns som mina vänner längre. Hittar ingen som helst tröst eller vila i att köpa böcker och läsa, det blir bara ytterligare tvång. Vansköter min kropp. Äter och dricker väl ihjäl mig endera dan. Sköter visserligen hygienen, promenerar till och från jobbet och går och lägger mig tidigt, men sover oroligt, vaknar tidigt. Isolerar mig så ofta jag kan. Straffar mig. Det är det enda jag vet att jag kan göra. Andra lösningar finns påtagligt nära. Än så länge har jag spärrar.

Men livskraften… Livet hängs upp på små knappnålar med tunn fot. I morgon ska jag träffa en vän efter jobbet för en fika och till fredag kväll har jag bokat bord hos Alessandro för Anna och mig med anledning av elvaårsdagen av vår första dejt som inföll igår.

Och jobbet… Jag gråter på kontoret när ingen ser. Gråter när nån är dum mot mig, när nån är snäll, när nån är likgiltig. Jobbar hårt. Gör det jag ska. Rädd att brista, att inte räcka till – precis som många andra. Men jag älskar mitt jobb och vilar paradoxalt nog i dess utmaningar. Det är i den riktiga återhämtningen jag misslyckas.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 28 augusti 2018: Inte bara orden tar slut

  1. Det här med livet, det går upp och ner, men svårt att se det när man precis är i svackorna, ibland måste man härda ut även om det tär på kropp o knopp, hoppas det snart känns bättre igen !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.