Bara du


Ett inlägg om en bok.


Ninni Schulmans bok Bara duEtt önskemål om en bok som inte var utkommen än när önskningen gjordes blev till ett uppfyllande vid senare tidpunkt. Och som alltid när jag ger bort en bra bok lånar jag den av mottagaren och läser. Det gjorde jag även med boken Bara du av Ninni Schulman som jag gav till Anna. Jag slukade de 350 sidorna i helgen.

Två unga människor möts. Pål, som arbetar som spärrvakt i tunnelbanan, och Iris, frilansande formgivare. De är ganska olika, men ändå dras de mot varandra. Pål har ett tungt förflutet, vilket även Iris har. Och båda är de trötta på ensamheten. Boken skildrar hur dessa två, till synes det perfekta paret, möts liksom efteråt. Läsaren förstår att något fruktansvärt har hänt. Ändå lever åtminstone jag i spänd ovisshet ända till slutet.

På bokens omslag anges att det är en spänningsroman. Det här är en riktigt bra psykologisk thriller. Författaren bygger skickligt upp en obehaglig stämning, från det som verkar vara sunt och normalt till det helgalna. Personbeskrivningarna är så realistiska att både man och kvinna verkar helt normala. Men en av dem är definitivt tokig. Jag slukade verkligen boken och det var tur att jag hade lediga dagar så jag kunde göra det. Heja Ninni Schulman! När kommer nästa bok???

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bara du

 1. MarveW skriver:

  Har inte läst något av författaren men det är å andra sidan inte ”min” genre.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ibland blir jag glatt överraskad när jag läser en genre jag vanligen inte brukar gilla så mycket. Ninni Schulman skulle kunna skriva i vilken genre som helst, hon är en duktig författare.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.