Sista sommarsöndagen 2018: Slutet är nära, 15-spel på min ära


 Kära dagbok…

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Sista sommarsöndagen för min del. I morgon börjar allvaret igen och jag ska traska upp till jobbet. Det ska bli skönt på flera sätt, tungt på vissa andra. Men mina tankar har blivit idéer och även om saker och ting ibland (!) inte blir som en tror och planerar för ibland tänker jag ge denna senaste idé en chans att bli en plan. I alla fall ta reda på mer innan jag går vidare – eller inte. Jag jobbade en stund på eftermiddagen. Det handlar om självbevarelsedrift och överlevnadsstrategi.

Slö söndag med katter, läsning, kaffe på sängen och frukost på ballen*. Middagen blev hemkörd, Anna bakade en äppelpaj med hjälp av Lucifer och jag hittade min morfar i Boken om Varamon som jag gav till Anna. Vädret bättre än väntat, men jag var inne mest hela dan, gick bara med sopor och upp på vinden med några lådor som är Annas. Tillvaron är som ett 15-spel – så snart det blir en lucka (ja lucka, inte lycka) fylls den och annat följer efter som behöver arrangeras om. I övrigt har jag sett inte bara en utan tre stringhyllor jag vill ha. Drömma kan en alltid.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista sommarsöndagen 2018: Slutet är nära, 15-spel på min ära

  1. Så, nu var det din tur att återgå till vardag och jobb igen, det går bra även om det alltid är lite motigt första dagen, iaf för mig.

    Här blev förvånandsvärt varmt och skönt igår

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.