Ett rött vin: Amorini 2013


Ett inlägg om ett vin.


 

Amorini 2013

Söndgakvällens vin, Amorini 2013, till fredagens rester.

Det har blivit alldeles för lite vin i somras. Detta ville jag ändra på och korkade upp en flaska rött – och italienskt, förstås! – till söndagsmiddagen. Middagen bestod av rester från fredagen. För min del kalkon och potatisgratäng.

I vinskåpet hittade jag en flaska Amorini 2013. Flaskan var ännu inte dammig, vilket innebär att den troligen var köpt strax före sommaren. Priset på Systembolaget var 99 kronor, men vinet ingår inte i ordinarie sortiment. Det går emellertid att beställa/nätshoppa.

Vinet är producerat i Venetien där Italiens riktigt fina druvor växer och där italienarna gör viner som Amarone, Ripasso och Prosecco. Vinet har fått sitt namn från de rosenbuskar som har planterats för att skydda vinrankornas druvor mot väder och djur. Annars smakar det förstås inte rosor – tack och lov!

På Beställ vins webbplats kan en läsa om vinet. Där rekommenderas det till såväl rostbiff som majskyckling.

Vinet är ganska fylligt, kryddigt och smakrikt av främst mörka bär. Eftersmaken är något längre än det vin vi drack första gången till maten. Färgen är djup och mörk. Även det här är ett bra och prisvärt rödvin.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.