Ett rött vin: Biferno Rosso Riserva 2011


Ett inlägg om ett vin.


Cantina Manzinis vin Biferno Rosso Riserva 2011

Ett gott och italienskt vin till maten för att fira.

I tisdags ville jag fira att det gick så bra med deklarationen och skatten. Därför luftade jag ett italienskt vin medan Anna tvättade. Till middagen, kycklinglasagne, drack vi sen ett par glas Biferno Rosso Riserva 2011. Flaskan kostade 109 kronor oh fanns sen ett tag i vinskåpet.

När det är så här hett är det inte alltid det passa med rött vin. Ett glas kanske går an, men inte mer och det är synd att slösa bort en hel flaska genom att låta den stå öppnad och mogna för snabbt i hettan. I kväll tog vi var sitt sista glas ur flaskan, jag till några bitar Frukt & Mandel-choklad.

Systembolaget rekommenderar att vinet serveras till lamm- eller nötkött, men som vanligt följer jag inte deras rekommendation utan gör mina egna val när det gäller tilltugg.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, örter, kaffe och choklad. […]  Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, lagerblad, kaffe och choklad.

Jag tyckte att vinet hade en tydlig smak och doft av choklad. Därför gick det alldeles utmärkt till just Frukt & Mandel-chokladen. Men det passade också utmärkt till kycklinglasagnen. Vinet var kryddigt och fylligt utan att vara tungt och hade en lång och varm eftersmak. Det här är definitivt ett vin jag köper igen. Gott och prisvärt.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.