Tolfte semesterdagen och E:s födelsedag 2018: Paket och gott


 Kära dagbok…

Tolfte semesterdagen… I morrn är halva semestern slut, tack och lov. Men idag var det också E:s födelsedag. Hettan håller i sig, trots regn och åska, fast vi bakade hela förmiddagen inför eftermiddagens kaffekalas. Ha ha ha, bara skojar. När det är så här varmt har en egentligen inte lust med varken mat eller sött. Igår åt vi vätskerikt, kryddigt och salt. Födelsedagsbarnet har önskat kyckling i kväll igen, fast kryddad på annat vis. Anna står vid spisen just nu och lagar festmåltiden.


Jag inledde dagen i sedvanlig ordning, 
det vill säga med läsning på sängen. Jorå, det blev kaffe också, fast inte på bilden. Vi laddade i ett hyfsat svalt sovrum för uppvaktning i form av skönsång och paketöverlämning. När man fyller 16 år får man en hel radda paket. Paket som ens katt lägger sig på. Var Lucifer kanske avundsjuk? Innehållet i paketen var till belåtenhet och ett och annat provades redan under dan. Eftersom den här bloggen är så otroligt populär periodvis blir det inga bilder på några inblandade. Det får föräldrarna stå för. Jag är inte förälder. (Fast jag råkade publicera en bild på Instagram för den som är väldigt nyfiken.) Men jag är väldigt glad att E blev nöjd.


Lustigt nog fick även jag paket. 
Inte för att jag fyller år eller på nåt sätt gjort mig förtjänt av uppvaktning. Nej, jag får betala för mina saker. Idag kom deckaren jag nätshoppade från Akademibokhandeln till 20 procents rabatt. Brevbäraren plingade på med paketet.


Medan Anna skenade iväg några ärenden på stan 
dammsög F. Jag torkade golv och torkade av lite i badrummet, gick med sopor, diskade och plockade ur diskmaskinen. Varje moment gjorde att en till tre liter vatten gick förlorat ur min kropp.

På eftermiddagen kom födelsedagsbarnets pappa, mormor och hennes L. Anna hade köpt en massa godsaker till kaffet, jag hade bara köpt två kladdkakor igår. Men det var vad födelsedagsbarnet önskade sig i stället för tårta. Med grädde och färska bär till blev det riktigt fräscht och gott.


I kväll ska födelsedagsbarnet träffa kompisar. 
Det tycker jag låter som en alldeles perfekt avslutning på en födelsedag. Själv hoppas jag att jag får se Morden i Midsomer på TV. Annars kollar jag på mobilen, det går också bra.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tolfte semesterdagen och E:s födelsedag 2018: Paket och gott

  1. Agneta skriver:

    Den boken, och några till, hämtade jag på Preem (vårt närmaste paketutlämningsställe) idag 😃📖!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.