Sadie when she diedEtt inlägg om en bok.


Ed McBains bok Sadie when she diedDen andra boken jag lånade av kollegan P-son är nu utläst. Jag fortsatte med Ed McBain och gick nu vidare till Sadie when she died, en liten bok som kom ut 1972. Ganska tunn var den och, precis som Jigsaw, perfekt semesterläsning. 

Boken inleds med att en kvinna hittas död. Gladast blir hennes make. Men det är inte han som har mördat henne. En annan man har erkänt mordet. Solklart fall för polisen Steve Carella på 87:e distriktet. Fast.. nåt konstigt är det med den glade maken och när den dödas lilla svarta bok hittas står det klart att Sarah Fletcher också var Sadie Collins

Jag känner mig mer hemma nu med författarens stil och sätt att skriva. Kanske är det därför jag uppskattar den här boken mer än Jigsaw. Berättelsen flyter smidigare framåt och jag gillar mer och mer de hårdkokta inslagen i boken. Till exempel som när det står…

[…] Tuesday morning sunshine assaulted the lieutenant’s corner window. […]

Toffelomdömet blir högt. Jag ska läsa mer Ed McBain och jag har en oläst kvar som jag har lånat.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.