Lunchtid, den tionde semesterdagen 2018: Varken eld eller vatten


 Kära dagbok…

Min hand

Hettan fortsätter med oavbruten intensitet.

Hettan fortsätter med oavbruten intensitet. Nu är det svårt även för oss människor att hitta svalka. Lägenheten är fortfarande som ett fängelse, bara det att vi är flera hemma nu sen Anna och E kom hem igår. Flera personer här nu och två tillgängliga golvfläktar – som visst båda ska flytta på onsdag. Annas snälla mamma ringde nyss och berättade att nu är det inte bara eldningsförbud utan också bevattningsförbud – även med åvatten, som används i Slottsträdgården. Nu hittar jag ingen information om det på internet, men det är säkert vettigt att vi är sparsamma med vatten rent generellt. Här duschar jag en eller två gånger om dan. Det hjälper föga. Efter förmiddagsduschen var det så varmt i badrummet att svetten rann och jag pallade inte att fixa mina fötter. Numera måste ju badrumsdörren vara stängd och låst, för min del. Jag känner mig inte bekväm annars.

∼ ♦ ∼

Katterna ligger mest här och där. Mattan i Bokrummet är populär för Lucifer och Mini, framför allt. Citrus ligger gärna i en balkongstol – till dess jag lockar in henne. Hon är den av katterna som uppskattar golvfläkten i vardagsrummet lite grann och ligger gärna på golvet nära den.

∼ ♦ ∼

Vi ska åka till Slottsträdgården och gräva upp potatis och hämta hallon. När vi ändå är ute passar vi på att handla. Igår åt vi pizza på lokal och splittade notan. Jag hade nog ärligt talat klarat mig på popcorn och öl idag, men det gör till exempel inte katterna. Detta är väl det vi orkar med den här fredagen. Jag försöker läsa, men det är knappt så att ens det piggar upp mig. Jag är trött, varm, grinig, allmänt medtagen och… vad var det nu..? Jo, glömsk!

Boken Sadie when she died och kaffe på sängen

Jag tror att det är den här boken jag läser just nu..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.