Andra semesterveckan, åttonde semesterdagen 2018: Vad är väl Brighton och Engelska kanalen och Motala och Varamon mot… Uppsala och Fyrisån?


 Kära dagbok…

Ja jisses, det är härligt i Brighton med Engelska kanalen

Brighton enligt Penguinliveuk på Instagram

Brighton enligt Penguinliveuk på Instagram.


Fast… där är jag ju inte. 
Det är också härligt i Motala i Varamons sandstrand

Varamon sett från Sjövik

Varamon i april 2016.


Men… där är jag ju inte heller. 
Jag är i… Uppsala och har semester. En och en halv vecka har gått. Och idag har jag gått längs med den härligt badfräscha (NOT!) Fyrisån som faktiskt inte är tom på vatten, tro det eller ej.

Fyrisån

Fyrisån är inte tom på vatten.


Att sitta inne i en mörklagd lägenhet
bara för att en är rädd om silvret (<== omskrivning för nånting annat) går bara inte an när det det är över 30 grader. Jag packade min lilla ryggsäck och hasade ner till stranden stan. Där köpte jag två resor böcker, en till som utspelar sig i Bulgarien och en till där miljön är London. Jag skrev dedikationer till mig själv i böckerna, precis så där som vännen Agnetas mamma gjorde i sina böcker.


Sen kändes det myyycket bättre. 
Efter shoppingen träffade jag min vän Greken och hans nygifta dotter på torget. De bjöd mig att sitta ner och ta en kaffe, men jag hade siktet inställt på sallad och kall öl på Åkanten. Tyvärr kunde de inte följa med även om jag bad dem snällt – de hade en affär respektive ett kafferum att sköta. En trevlig pratstund blev det i alla fall. TACK!

På Åkanten brukar det fläkta lite från floden. Det gjorde det, men med betonig på lite. De hade nämligen smällt upp ett skitfult plaststaket mot vattnet. Jag åt en svindyr och god laxsallad och drack en nästan skumlös Staropramen på fat till den. Ur ryggsäcken plockade jag fram min bok på gång och åt, drack och läste. Det var så trevligt att sitta där och lyssna på kompisgäng som pratade om ditten och datten, titta på folk och notera en ung man som såg helt normal ut och som… läste en bok! Det kändes nästan som om jag fick massor av kompisar och sällskap – och på samma gång inte. Jag kunde resa mig upp och gå när jag ville utan att ta hänsyn. Men jag stannade en stund till och drack ytterligare en öl innan jag promenerade hem till Main Street för att utfodra katterna. De var väldigt hungriga och fick både räkor och biff i skålarna.


Det var först när jag kom hem 
som jag kände trycket över bröstet öka, men jag höll det borta. I kväll ska jag glo på ett par brittiska serier jag följer, Trauma på SvT1 och Innocent på TV4. De går samtidigt, så jag spelar in Innocent på DVD-hårddisken. Skönt att kunna spola förbi reklamen.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett upprop! Jag gillar att läsa böcker, men nästa sommarsemester vill jag göra nåt annat också. Är det nån som har en stuga/ett rum/en lägenhet i Motala/Varamon och/eller i Brighton och som är villig att hyra ut den till mig? Hör av dig med en kommentar här! Jag betalar bra.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andra semesterveckan, åttonde semesterdagen 2018: Vad är väl Brighton och Engelska kanalen och Motala och Varamon mot… Uppsala och Fyrisån?

 1. uppsalaewa skriver:

  Kolla Home away för boende i Brighton. Vi har
  hyrt genom dem och varit jättenöjda.
  Vi hade direktkontakt med värdfolket
  och allt funkade toppen. Boka i god tid för
  bästa utbud. Ha det bra!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.