Tisdagen den 24 juli 2018: När nån man älskar plötsligt dör…


 Kära dagbok…

Pappa

Min pappa.

Idag är det tolv år sen min pappa drunknade. Det finns inget fint sätt att linda in orden i, för drunkning är det som står som dödsorsak. Men eftersom jag är läskunnig ser jag att han inte hade nåt vatten i lungorna. Då gissar jag att han dog hastigt, troligen i samma stund han föll, efter att han hade ropat till min mamma att han drunknade. Ja, min mamma var med och hon försökte rädda honom, dra upp honom på land. Med all säkerhet var det försent. Det är en stor sorg och ett svårt trauma när nån man älskar plötsligt och hastigt dör. Men för den som dör på det viset är det nog oerhört skönt. Så ska en jämföra var nog min pappas död bättre än min mammas. Det vet jag förstås inte, det kanske jag möjligen får veta när jag själv dör. Med pappas död 2006 förändrades så mycket i vår familj. För tre år sen besökte jag, tillsammans med mamma på hennes 80-årsdag, platsen där min pappa dog. Det var ett starkt och känslosamt besök, men också renande. Först då kunde jag acceptera att han var borta för alltid. Det tog nio år. När mamma hade gått bort fick jag hjälp av en psykolog att hitta vägen till acceptans. Det tog knappt ett år. Nu saknar jag både pappa och mamma, men de är inte glömda. Jag tänker på dem varje dag, just idag mest på pappa. Sorgen finns där alltid. Vissa dagar är den lätt, andra dagar är den så tung att jag knappt orkar stå på benen. Eller snarare är det väl det dåliga samvetet…

∼ ♦ ∼

Boken En sommar i Brighton och kaffe på sängen

Det blev en liten stunds läsning och kaffe på sängen i morse bara.

Det ska bli ännu varmare idag. Jag vaknade tidigt i morse. Förutom att jag inte åker nånstans i verkligheten blir det heller inga sovmorgnar den här semestern. Och ja, jag klagar på hettan och vädret hur mycket jag vill. En stunds läsning och en mugg kaffe på sängen blev det i alla fall innan jag klev upp. Familjen Katt har fått oxe till frukost och det gillade de. Om jag ska få nån frukost som jag vill ha får jag masa mig iväg för att handla först – osten är på väg att ta slut. Jag tänkte också försöka att inte glömma bort kassarna med pant som hänger i klädkammaren. Vidare ska jag köpa veckans TV-tidning och presentpapper. Jag skulle vilja få igång TV:n i sovrummet, så att jag kan dra mig tillbaka dit när jag vill se de program jag vill se, men det är en kostnadsfråga som jag inte är villig att ta i rådande situation. För övrigt ska jag gå igenom min ekonomi och mina räkningar idag. Utöver detta är dagen ett blankt blad. Men jag ska se Morden i Midsomer i kväll. Eller kanske ska jag ta bilen och åka ner till Motala och sätta en blomma på graven..? Fast nej. Jag vill nog ha kontroll på saker och ting här. Det blir för drygt att åka fram och tillbaka på en dag. Graven får jag väl se först när jag själv hamnar där, känns det som.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdagen den 24 juli 2018: När nån man älskar plötsligt dör…

 1. Förstår att det måste ha varit hemskt när nån försvinner så där fort/plötsligt, det är nogmycket svårare att ta in då, även om det är svårt annars också.

  Ja, tänk idag var den här tryckande hettan tillbaka. Det var liite svalare ett par dar men nu är det tillbaka igen. Jag åkte till sjön på lunchen och tog två dopp iaf

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   För de närstående är nåns död alltid svår – om en är just närstående, vill säga. Men när en inte hinner säga hej då… Fast jag hade i alla fall pratat med pappa i telefonen kvällen innan, de var ju på semester. Han lät som vanligt och hade det bra. För hans skull är jag glad att det gick fort, för min mamma var det fruktansvärt och för mig… var det tungt att vara så stark en lång period när mamma inte orkade.

   Igår var det mulet här och jag tyckte att det var svalare. Men idag är det upp mot 32 grader igen. Dopp i sjön låter härligt, önskar jag kunde göra det. 😥

   Gilla

 2. etuna1 skriver:

  Koppla in datorn i tv:n o kör via play-kanaler. Jag tror du skrivit förut att du inte gillar SVT play m fl men det är ju ett billigt sätt att kolla..det behövs ju bara en sladd!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men varför ska jag koppla in datorn i i TV:n? tV:n som jag har i sovrummet eller vad? Jag vill ju kunna dra mig tillbaka. I nödfall får även såna som jag använda SVT Play och det funkade härom kvällen.

   Gilla

   • etuna1 skriver:

    Ok. Jag tycker det är skönt att kolla på en stor skärm (=tv)…men det går ju självklart att kolla på datorn. :/

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    AHA, du menar kolla SvT Play via datorn… Jaa jag kunde ju iofs ha glott på den på balkongen häromkvällen, men den är lite tung och varm att ha i knäet. Förlåt om jag missuppfattade! ❤

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.