Fjärde semesterdagen dagtid 2018: Utan kontroll i hettan och frotterade kissar


 Kära dagbok…

Lampskärm

Hettan, här illustrerad av glödlampan bakom vår nya skärm till golvlampan i sovrummet.

Hettan… den är kvar även i Uppsala. Idag är det emellertid mulet, men det märks inte. Väderappen visar 29 grader och det är outhärdligt att vara typ överallt. Själv önskar jag att jag låg på Varamostranden – eller kanske i skuggan – och kunde svalka mig i Vättern. Nåt sånt är det förstås inte tal om, min semester tillbringas på Main Street. Jag vågar knappt lämna stället. Vad som helst kan ju plötsligt hända och nån kontroll har jag inte längre. Igår gjorde vi i alla fall en utflykt på eftermiddagen så att vi fick byta miljö en stund. Idag skickade jag ut min fästmö på stan där hon hade ett ärende. Sen satt hon visst på vår gård i 30 minuter. Det är viktigt att ta tillvara på alla tillfällen till me-time.

Vi har en fläkt på i sovrummet och en i vardagsrummet, men jag tror att båda tillhör J, så de flyttar väl den 1 augusti när han flyttar. I morse var jag skittrött och vaknade inte förrän klockan var närmare nio, troligen för att det var så varmt, fläkten till trots. Sen sov jag väldigt dåligt i natt. Hettan väcker mig och så ligger jag och grubblar på det jag, som sagt, uppenbarligen inte har nån kontroll över längre. Därmed inte sagt att jag finner mig i det. Jag grubblar, som sagt. Anna fixade kaffe och vi låg och läste en stund före frukost. Därefter hade jag en dejt med Snabeldraken*. Det var två dar sen och det syntes. Efteråt passade jag också på att göra rent munstycket på draken. Där satt en massa hårtussar från katter och människor.


Katterna är jätteslöa. 
De äter och dricker dåligt och har svårt att hitta svalka. Igår kväll fick i alla fall Tisslingarna lite torrfoder – på köksbordet, till och med. Det slukade de. Idag har vi försökt frottera dem med blöta handdukar, med varierande resultat. Citrus är piggast av de tre, men i skrivande stund sover hon under farfarsfåtöljen medan Lucifer sover under skrivbordet. Mini ligger på stolen i hallen.


Nu ska jag hoppa in i duschen. 
Vad som händer resten av dan har jag ingen aning om. Vem vet, det kanske blir nåt riktigt spännande som..?

∼ ♦ ∼

*Snabeldraken = dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fjärde semesterdagen dagtid 2018: Utan kontroll i hettan och frotterade kissar

 1. MarveW skriver:

  Värmen tär. Jag förstår att du inte kan skriva något men jag tänkte att om det är så att du inte bokstavligen behöver vara inne i lägenheten, så kan jag rekommendera att leta på en plats som fläktar något, bara för en stund. Att få komma ut, kanske höra ett porlande vatten, betyder mycket.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har varit ett ärende till min sambo just nu, det får räcka. Och ja, om jag fick välja skulle jag som sagt helst av allt vara vid vatten – eller gärna i. Nu känner jag att jag bör vara här hemma av olika skäl. Katterna är ett. De har det svårt i hettan och kan inte ta en dusch som vi människor.

   Gillad av 1 person

 2. Judith skriver:

  Ett tips i all välmening till alla som kanske läser här! Lägg inte blöta handdukar eller så på djuren. Det blir som en bastu så fort man lägger på! Pälsen och huden kan inte dunsta bort värmen och särskilt med fukten som blir varm och tillförts. Doppa tassar i svalt vatten – ej kallt pga risk för chock som kan orsaka hjärtfel när blodkärlen hastigt dras ihop av kylan.
  I övrigt bäst att låta katter vara ifred då de är ökendjur och vilar bättre än oss människor 🙂 Oroa dig inte men det är fint med en så omtänksam ägare!

  Men jag hoppas du kan hitta på nägot roligt trots värmen! Dagsutflykter till museum och historiska platser, picknick, bad och spela spel brukar vi göra på sambons barnveckor (jag har inga barn än, bara pälsbarn!) 🙂 Barnen är 5, 12 och 19.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Att lägga fuktiga handdukar på katter var ett tips vi fick från flera håll. Nu visade det sig inte funka särskilt bra, men i kväll hade Lucifer lite fuktig handduk på sig och piggnade till så pass att han åt lite. Doppa tassarna i vatten funkar inte heller, katterna blir livrädda och gömmer sig. Nej, vi låter dem mest vara och gosar med dem när de kryper fram ur sina gömställen.

   Jag har massor av idéer vad jag vill göra, men tyvärr är den här semestern som den är, det vill säga i princip innesittande. Sen är det för varmt att göra en massa saker ändå, just nu. Det är tur att jag inte har några barn, för nån barnmänniska är jag INTE.

   Gilla

   • Judith skriver:

    Åh jasså. Innesittande är tråkigt men det är ju ändå så varmt nu! Hoppas du får njuta lite av lugnet från jobbet ändå då.

    Skönt att fler känner så.. 🙏 Jag är inte någon barnmänniska heller men jag har ju inget val… 🙂 Självklart gillar jag dem som personer men barn är inte min grej! Men när vi är på äventyr/på aktiviteter tycker jag det är roligt! Inte i vardagen eller att tjata på läxorna, hjälpa till med disken, maten, tvätten och sån’t tråkigt! 😾

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det är tråkigt att sitta inne i en lägenhet, men i kväll kunde vi sitta en stund på balkongen. Det är skönt att slippa kliva upp och ge sig iväg till jobbet, fast jag smygjobbar lite hemifrån ibland.
    Val har inte jag heller, jag har ju fyra bonusbarn. Tre är vuxna. En tonåring bor här med oss två veckor i månaden och sedan snart två veckor ett vuxet ”barn” också. Tjata är inte kul, det gör jag inte så ofta heller. Jag låter föräldrarna vara föräldrar. Samtidigt är det här mitt hem också, så nog säger jag ifrån ibland.

    Gilla

   • Judith skriver:

    Så mysigt med en balkong att sitta ute på 🙂 Ett extra uterum är aldrig fel. Vi har en liten balkong men tyvärr oanvändbar p.g.a. avgaser… Där vill vi inte sitta och bli förgiftade.

    ”Vi” har lite yngre barn och vi märkte att barnen mådde bättre (och respekterade bättre) när jag gick in som extramamma, även om de har en superbra pappa!
    Tjata ska man ju slippa på så stora ”barn” så det är bra att du slipper det. Självklart får man säga ifrån man bor ju tillsammans.

    Önskar dig en god helg i förskott!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja fast den är inglasad och det är säkert 100 grader där på eftermiddagen. Men idag kom det moln, så till kvällen gick det att sitta där en stund. Balkongen är ganska liten o typ två pers plus katternas klätterställning får plats där.
    En bra helg önskar jag dig också.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.