Söndagen den 15 juli 2018: Inomhushäckning med dammsugare och lådor


 Kära dagbok…

Boken Och blomstren dö och kaffe på sängen

Det blev en kort stunds läsning med kaffe på sängen i morse.

Hettan fortsätter och är olidlig – i alla fall på Main Street där vi inte kan ha öppet korsdrag som vi vill på grund av katterna. Nu sägs det att en inte ska släppa in värmen, men genomströmning av luft är väl aldrig fel. Via en nyhetsapp fick jag en varning om att en inte ska vara utomhus mellan klockan 11 och 16, helst. Inte ens skuggan ger skydd mot UV-strålningen. Så vi har häckat inomhus idag fram till eftermiddagen. Vi. Ja, söndagen började i sedvanlig stil för mig. Jag vaknade klockan åtta, fixade kaffe, tömde kattpottor, fördelade veckans medicin i dosetten och gick tillbaka in i sovrummet för att läsa med en mugg rykande hett kaffe. Jag läste väl nån 20 minuter innan dörren sakta öppnades…

 

Citrus i vår säng

Så skojigt det var här!

Det visade sig vara Fästmön som hade varit för klen för att ta sig till jobbet idag. Yrsel, huvudvärk och allmän svaghet satte stopp för jobb och hon hade legat ovanpå E:s säng efter att hon sjukanmält sig. I stället för me-time blev det we-time. Och plötsligt var klocka elva. När vi bestämde oss för att kliva upp satt Citrus utanför sovrumsdörren och jamade. Och hon är ju Så Jävla Gullig, så hon fick komma in i sovrummet en liten, liten stund. Det tyckte hon var skojigt och skuttade förstås upp på sängen.

Det blev frukost frunch på ballen* med en massa goa bär, bland annat, innan jag tog mig i kragen och satte igång med dammsugningen. Ja, jag tvingade mig och det var fruktansvärt. Svett ranns om tårar ner för kinderna, men eftersom jag inte hade dammsugit igår hade jag inget val – det måste göras. Det blev många korta uppehåll med vatten för både mig och Anna. Anna gick igenom innehållet i J:s lådor – flyttdagen närmar sig ju – och jag hittade mikron han ska få och en extra flyttlåda på vinden.

Js lådor i Es rum

J:s lådor i E:s rum. Det är tur att E inte är här just nu…


Dagens me-time får väl bli stunden 
när jag har suttit vid datorn och skrivit det här samt nätshoppat kontaktlinser. Eller kanske stunden när jag gick till Korgtassen för att kompletteringshandla till middagen… Att jag pallade gå ut…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.