Lördag eftermiddag och kväll den 14 juli 2018: Slottsträdgårdens lustar och matlagningskonst


 Kära dagbok…

En del måsten blev utförda nån gång mitt på dan. Dessvärre behövde vi besöka Stormarknaden eftersom jag behövde göra ärenden. Men det gick bra och F och jag hittade även mat som vi ville ha. Vi köpte nåt gott till Fästmön/Mamman till i morgon också och glass att ta med till herrskapet på Slottet. Ett tag for jag som en skottspole (tur att jag inte har semester än) för att leverera F, mat och glass, men jag tyckte att även arbeterskan skulle få nåt gott på sin två timmar korta rast mitt på dan. När jag kom tillbaka till Slottsträdgården blev det kaffe, glass och hemgjorda bakelser med grädde och hallon.

L IM och F fikar i Slottsträdgården

Slottsherrn och Slottsfrun bjöd på kaffe och bakelser, vi hade med glass.


Slottsherrn gav sig iväg hemåt för att studera cyklar på TV, 
men vi satt kvar och njöt när det äntligen kom några moln och det fläktade lite. Jag grävde upp potatis och tog även sallad, dill och gräslök samt rensade bort lite ogräs från vårt land. Av Slottsfrun fick vi smultron, squash och massor av härliga hallon. Det var riktig tur för oss, för de hallon vi köpte från ICA Maxi igår fick Anna kasta i morse – de var dåliga. En riktig skördefest blev det, med andra ord. Titta bara!

 

Citrus

Ingen mat på gång? Äh, då vilar jag en stund.

När vi kom hem till Main Street upptäckte vi att det hade varit strömavbrott – fast bara i köket. Jag svettades ymnigt när jag försökte ställa tre digitala ur rätt. Citrus tittade på en stund, men när hon insåg att det ännu inte var matdags gick hon iväg. F och jag var duktiga och köpte varken snacks eller godis med hem, trots att det är lördag. Sen har vi bestämt att vi ska börja ta morgonpromenader. Men vi börjar först på tisdag, så att jag får känna att jag har sovmorgon och semester på måndag.

Lördagen har gått över i kväll. F och jag har ätit kycklingklubbor, tzatziki och sallad, familjen Katt har ätit oxe. F och jag hjälptes åt med grönsakerna och det var skönt att få ett handtag. Hon är riktigt bra på att hacka,  så matlagningen kanske avancerar. Jag har själv ett och annat att lära på den fronten, som bekant.

Kycklngklubba med sallad och tzatziki

F:s och min lördagsmiddag.


Det är fortfarande fruktansvärt hett
både inne och ute och jag har bestämt mig för att låta dammsugningen bero tills i morgon. Jag har sopat, gått med sopor två gånger och diskmaskinen är urplockad och smutsig disk är instoppad igen. Klockan 21 åker jag och hämtar arbeterskan efter månadens mastodontarbetspass. Då ska hon få smultron om hon vill ha och kanske en svalkande GT*.

GT på balkongen

Det kanske blir var sin GT sen för Anna och mig.

∼ ♦ ∼

*GT = gin och tonic


Livet är kort.

Annonser

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.