Söndagen den 8 juli 2018: Rent utan hjälpredor, hoppfullt Slottsbesök och ny vardagsrumsmatta


 Kära dagbok…

När en är så lat och bara gör lata saker en hel lördag då blir inte söndagen nån vilodag. Men det var visst inte bara jag som var lat och varm igår, Tisslingarna låg helst på det svala glasbordet eller i Den Snälla Mammans fåtölj och spanade.

Lucifer och Citrus på vardagarrumsbordet respektive i Annas fåtölj

Här ligger vi och spanar.


Den senare delen av lördagskvällen 
samt söndagsmorgonen ägnade jag mig åt… ja, gissa vad! Att läsa, förstås. Det blev bokbyte igår kväll från en historisk deckare till en bok som ska vara rolig. Och ja, nog är den rolig alltid… Jag läser på engelska och det är bra träning. Min släkting Thomas har mejlat mig igen idag och jag ska fila på ett svar. Min engelskastavning är off – tack och lov att internet finns!

Söndagen blev het, men jag kom inte undan. Det är synd att säga att jag storstädade, jag städade. Det vill säga jag torkade ur badrummet och gästtoan, dammade, dammsög hela lägenheten och torkade golven i badrummet, vardagsrummet, gästtoan, hallen och köket. Nog trodde jag att jag skulle få lite hjälp av familjen Katt. Där trodde jag fel. Mini lyste med sin frånvaro och Citrus dissade dammvippan. Lucifer bara tittade på mig och sträckte ut sig på parketten.

 

Annas snälla mamma och fika vid stugan

Annas snälla mamma var inte alls trött, men hon lyckades blinka just när jag tog bilden.

Annas snälla mamma ringde nånstans mitt i. Det var bra, för då fick jag en liten paus. Men när jag var färdig med städningen ringde jag tillbaka för att kolla om hon var kvar vid Slottet och ville ha besök. Kvar var hon och besök ville hon ha, så efter en dusch och hårtvätt åkte jag dit. Slottsfrun bjöd på kaffe och skickade med en burk nyplockade hallon till frukostyoghurten. Vi pratade om krämpor, små problem och stora och jag kan åter igen konstatera att det här är den bästa svärmodern jag har haft – och då är hon inte min svärmor på rikt eftersom Anna och jag inte är gifta. Min enda önskan just nu är vi får möjlighet att återgälda allt gott hon har gjort. Det finns en viss chans till det i höst.

 

Förra lördagen var jag och E i Slottsträdgården och satte lite fler frön till rädisor. Och kan du tänka dig, de har redan börjat växa! Jag smakade på ett par smultron och så träffade vi en hoppfull figur bland växtligheten.

På vägen hem stannade jag vid ICA Heidan för att köpa lunchbröd och dito småyoghurtar. På Main Street var det mesta sig likt när jag återvände, det vill säga Mini lyste med sin frånvaro och Citrus lekte solkatt på ballen*. Men i vardagsrummet hade vi visst fått en ny matta…


Nu ska jag göra matsäck till i morgon
och därefter, hör och häpna, laga mat! Det vill säga, jag tog fram en matlåda ur frysen mitt på dan och det blir italienskt idag igen, fast hemlagat. Kycklingkorv och makaroner är helt OK till söndagsmiddag för mig.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 8 juli 2018: Rent utan hjälpredor, hoppfullt Slottsbesök och ny vardagsrumsmatta

 1. Var du så duktigt och städade i värmen igår, jag körde visserligen några tvättar på morgonen, men sen ville jag ut och tillbringade dagen i Skogsbo med Colin 🙂

  Katterna tar sig plats ser jag, men dom verkar pigga alla nu iaf

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag hade inget val när det gäller städningen, kände jag. Men belöningen blev en fika med svärmor. Förstår att du ville träffa Colin.

   Jorå, katterna tar plats, de sover om dagarna och piggnar till vid 22-tiden så här när det är varmt. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.