Bildkalender för bokälskare


Ett inlägg om en bok.


 

Bildkalender för bokälskare

När jag gick igenom mammas bokhyllor hösten 2016 efter hennes bortgång fanns inte mycket kvar av min pappas boksamling. Det var ett gemensamt beslut vi tog 2010 när mamma skulle flytta från huset till lägenheten: mamma bara skulle ta med sig de böcker hon själv ville ha och läsa, resten skulle skänkas bort. Bland dessa sparade hittade jag den lilla bild- och citatkalendern Bildkalender för bokälskare. Boken är sammanställd av Harriet Alfons och Margot Henrikson och utgiven 1990. Igår hittade jag den på hyllan under mitt nattduksbord. Eftersom jag redan hade läst fram till mitten av november tog det mig inte många minuter att äntligen läsa ut boken.

Boken är sorts kalender där ett antal författare har fått sina födelsedagar inskrivna. Ofta är författarna citerade. Boken innehåller även rikligt med illustrationer till citaten och/eller nån av de nämnda författarna.

Det här är en härlig liten blädderbok som en kan njuta av lite då och då. Kanske bläddra fram nåt citat av en favoritförfattare eller kolla vem som fyller år på samma dag som jag själv. I november hittade jag min och pappas favorit Nils Ferlin och detta citat:

Citat Nils Ferlin


Toffelomdömet blir förstås det högsta – bokälskare som jag är!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.