Lördag eftermiddag och kväll den 16 juni 2018: Grillat, skördat, skrinlagt, höganäst och tre gamla bekantingar


 Kära dagbok…

Korvgrillning

Korvgrillning i Slottsträdgården idag.

Mindre än två timmar är alldeles för kort tid att grilla korv, vattna, skörda och bara njuta i Slottsträdgården. Men den här lördagen jobbar Fästmön från morgon till kväll med två timmars ledighet på eftermiddagen. Då får en ta vara på den tid som bjuds. Och vi är så tacksamma att vi fick låna Slottsträdgården för en stunds utevistelse. Anna stod/satt vid spisen grillen, medan jag vattnade och dukade fram medhavt porslin av papper, bestick och tillbehör. Dessert hade jag köpt på Butiken på hörnet. Allt slank ner och Anna återbördades till jobbet i tid så att hon hann klä om. Själv åkte jag hem till Familjen Katt med senap, ketchup, räksallad och ett korvbröd, det vill säga resterna från den sena lunchen, samt rädisorna jag hade dragit upp.

∼ ♦ ∼

Träskrin

Jag hittade skrinen!

Ett par saker har gnavt och skavt. Jag har saknat två träskrin, två inte alltför små askar. Orolig i kroppen gick jag upp till vinden och började riva. Först hittade jag tre gamla bekanta som vi trodde att vi hade skänkt, men som vi behöver. Vidare hittade jag en utflyktsfilt. Och lådan med familjehemligheter – i vilken skrinen låg! Lådan med Höganäskrus fann jag också, så även den fick följa med ner. Kopparsakerna ligger i två lådor och de fick vara kvar eftersom vi ännu inte har ordnat nån/några hyllor till dem. Jag vill inte dra ner för mycket grejor ifall… Men Höganäskrusen är nu avtorkade och tronar ovanpå vitrinskåpet i hallen. Dessutom har jag hittat morfars klocka och den är på ett säkert ställe, dock inte på vinden.

 

Bibliotekskatten Citrus

Bibliotekskatten Citrus är lite busig idag.

Katterna har fått kvällsmat. Själv är jag inte hungrig, mest törstig. Idag har det blivit bubbelvatten med smak av citron. Jag ska läsa en stund innan jag försöker få tag i Annas snälla mamma per mobil. Ett snabbt dammsugarvarv har jag tagit. Två soppåsar står i hallen. Dem tar jag när jag ska åka och hämta Anna med buk efter jobbet klockan 21. Det ser nämligen ut som om det ska bli regn och jag har dragit slutsatsen att Anna är ganska trött i fötterna efter en lång arbetsdag. Annars brukar jag gå och möta henne ibland när hon har jobbat kväll. Bibliotekskatten Citrus har hållit mig sällskap medan jag har skrivit detta, men nu ska jag gå och kolla vad de andra två håriga typerna gör. Först ska jag dock åka upp till vinden igen och plocka ner bekantingarna också, jag har ju bara två armar så jag fick inte med mig allt på en gång.

Och när jag har samlat tillräckligt med mod ska jag öppna skrinen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag eftermiddag och kväll den 16 juni 2018: Grillat, skördat, skrinlagt, höganäst och tre gamla bekantingar

  1. MarveW skriver:

    Spännande med skrin och vad de kan innehålla.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.