Tisdagen den 12 juni 2018: Tyck för fan inte synd om det


 Kära dagbok…

Öga nära

Ett dåligt öga.

Det kämpar på. Försöker hålla sig undan så att det inte ska sluka energi från folk. Gör sitt. Gårdagskvällen var förfärlig. Fullständigt förfärlig, på ren svenska. Avslutade den i alla fall på ett normalt sätt genom att titta en timme på TV, andra delen av Rillington Place. Det orkade inte stryka, det dammsög lite grann och åkte ner med en soppåse. Sen sov det några timmar, drack en och en halv mugg kaffe innan det gick till jobbet. Det var kyligt ute och eftersom det hade glömt att ta jacka eller tröja frös det. Men det rörde på sig och fick upp lite värme och kom till jobbet kvar i åtta. Många var lediga för skolavslutning idag på morgonen. Det var ledig på eftermiddagen för att gå till doktorn och visa upp sitt dåliga öga. Tänkte be honom hugga av huvudet så slipper vi en massa problem. Men sånt säger en förstås inte till en doktor. Ögat behöver inte amputeras, mer sägs inte om detta. Det kunde inte prata om illamåendet heller, för en får bara söka för en åkomma i taget.  Kaffe går sisådär men vatten får det ner. Det gör inget att det inte kan äta så mycket och kanske tappar nåt gram, det är ju så fet. Det försökte äta till lunchen idag. Det hade två tredjedelar kvar av gårdagens lunchlåda. En bit bröd, ett par gafflar ris och lite grönsaker blev det innan det tog stopp. Sen åkte resten av lunchen i komposten, en kan inte spara den hur länge som helst. Det skämdes när det kastade mat.

∼ ♦ ∼

Selfie mår dåligt

Det mådde illa igår och det mår illa idag, men det jobbar. 

Det funkar hyfsat på jobbet. Det deltar i möten, gör det det ska. En person har frågat hur det mår. Här på bloggen har antalet besök skjutit i höjden. Som vanligt vill folk vältra sig i sorger och bekymmer som inte är deras egna. Många blir säkert besvikna, de får i alla fall inte höra mer om dess öga eller nåt mår om dess fysiska illamående. Och tyck för fan inte synd om det. Det bjuckar på en bild på det fula från igår kväll (det är inte vackrare idag) – från och med nu ska det sluta försöka försköna sånt som inte är vackert, fint eller gulligt och visa upp verkligheten. Det är jävligt trött på tillgjorda selfies.

Det har jobbat med några texter som ska vara klara för publicering fredag förmiddag i dess nyhetsbrev. Det blev till att jobba över lunchen eftersom det skulle på läkarbesök på eftermiddagen idag. I morgon eftermiddag ska det på nätverksträff och dricka sig full av bubblor. Till fredag eftermiddag har det bokat in ett möte om profilkläder. Det blir i alla fall aldrig tråkigt på jobbet med den stora variation av saker det blir indragen i.

∼ ♦ ∼

Det har blivit bokbyte, men det är svårt att koncentrera sig på och njuta av läsning för tillfället. Fast det gläds åt att dess bokbeställning/semester har kommit. På semestern ska det resa till både Paris och Brighton och dessutom i tiden. Det senaste bokbytet blev från norsk släktroman till norsk deckare. Litterärt är variationen inte så stor som på jobbet.

∼ ♦ ∼


Och så har det kommit en bok för recension,
men eftersom den kom så sent hinner det inte recensera den till recensionsdatumet. Tack Norstedts förlag!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.