Det är min tur nu


Ett inlägg om en bok.Anne B Ragdes bok Det är min tur nuI slutet av förra månaden köpte jag mig en hög med böcker. 
En av böckerna var den femte delen i Anne B. Ragdes Neshov-serie. Den sorgliga, sorgliga Det är min tur nu la jag ifrån mig med en och annan tår. Och så tänkte jag på mamma och hur trist det är att hon aldrig fick läsa fortsättningen.

Torunn har tagit över gården Neshov efter faderns död. Hon renoverar gården och ger rummen egna färger. Men samtidigt arbetar hon på farbrodern Margidos begravningsbyrå. På hemmet sitter Tormod och där vill han förbli. Torunn besöker honom ofta tillsammans med hunden Anna. Den gamle sitter och minns och läsaren får veta lite mer om hur allting blev som det blev. Farbrodern Erlend bor i Köpenhamn tillsammans med sin man Krumme och det tre barnen. Även de håller på att renovera sitt hus. Torunn och Erlend har däremot inte längre nån kontakt eftersom de blev oense om några silor. Men innan boken är slut ska de ses igen.

Det här är en helt underbar släktserie. Författaren skriver inte så omfångsrika böcker men de innehåller ändå så mycket. Det är gott att läsa om familjer som förenas och återförenas, där ingen blir ensam och där alltid nån bryr sig och tycker om. Jag tycker om Anne B. Ragdes sätt att skriva och jag tycker om hennes berättelser. Dessa är realistiska och hon är en god tecknare av personporträtt.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.