Tisdagen den 5 juni 2018: Motigt i medvinden


 Kära dagbok…

Lucifer på soffbordet

Bloggen speglar inte allt i mitt liv. På bilden speglar sig Lucifer i soffbordet av glas. Han fick vara där när han var sjuk och nu går det inte att lära om.

Dagbokskrivandet och bloggen… det är tur att jag har det. Jag skriver naturligtvis inte allt här. Bloggen är inte en exakt spegling av mitt liv. Men genom att skriva ner några rader varje dag kommer jag ofta ihåg även det jag inte skriver. Sånt som möjligen kan anas mellan raderna eller sånt jag bara tänker. Just nu snurrar ledighet i skallen. Jag ska ha fem veckors semester i sommar och av dessa är fem dagar inplanerade. Sen då? Fatta stressen! Paniken ligger på lur. Min sambo har bokat både en resa till dottern i England före semestern och en resa till Stockholm med yngste sonen. Då är jag hemma med katterna. De fem inplanerade dagarna åker vi, dvs Anna och jag, inte katterna och jag, till Stockholm och Pride. Igår tittade jag på hotell och stugor i Motala, för jag tänkte mig en tripp neråt rentav före semestern. Bara det att det är Vätternrundanhelvetet först och sen är alla ställen så bokade att en kan få som högst två nätter – mitt i en vecka. Det blir lite lite när jag tänker att jag vill åka bort från vardagen en stund, titta till graven och gå omkring i Barndomsland. Nog hade jag kunnat ordna nåt tidigare. Och visst har vännen Mia erbjudit logi. Men det här med Motala är inte odelat positivt och enkelt. Det omfattar mycket sorg också och en hel del svåra minnen från förr. Det sägs att när Fan blir gammal blir han religiös. Det kanske är så att jag vill sluta fred. Med mig själv. Uppnå frid.

Mamma på väg upp till stugan den 30 maj 2010

Den 30 maj 2010 besökte mamma och jag vår gamla stuga (klicka på länken och scrolla ner till Tallbacken).

∼ ♦ ∼

F och Lucifer

Lucifer tyckte att F var bra att vara hos.

I morse var det bara åtta grader och det blåste lika många sekundmeter nordlig vind. E fick ha jeans och långärmat på sig och tog en tröja. Jag önskade att jag hade tagit min jacka också, för den står nog mot blåsten bättre än en tröja. Men jag hade medvind till jobbet och var där på cirka 13 minuter bara idag, trots att det är uppför. Skänkte en tanke till alla lätt-/finklädda studentskor idag…

Igår kväll kom yngsta bonusdottern för att hälsa på igen innan hon far vidare hem. Så mycket hinner vi inte ses dock, eftersom vi jobbar/går i skolan idag och hon åker till Stockholm och blir där till sent, gissningsvis. Men i morgon på nationaldagen är vi kanske hemma. E och jag är i alla fall lediga, medan Anna jobbar kväll. Torsdag och fredag är vanliga skol- och arbetsdagar, men på måndag kväll är det skolavslutning för E. Jag pratade med en kollega igår om att gå ut och ta en öl. Det kanske blir på torsdag, för då har Anna och E annat för sig. (Maj gadd, det låter precis som om jag hänger upp tillvaron och fritiden på vad Anna/familjen gör. Är jag så osjälvständig?!)

∼ ♦ ∼

Datorskärm på jobbet

Jag jobbade inte precis ihjäl mig på jobbet idag.

Jag kan inte påstå att jag har jobbat ihjäl mig idag. Det blev ganska sen sänggång igår, men jag höll på att somna framför TV:n tidigare på kvällen. Rillington Place må handla om en seriemördare, men nån actionserie är det inte. Nåja, jag var trött och medvinden i morse till trots känns det mesta motigt just nu. Men det är bara att ta sig i kragen nu när jag har konstaterat det. Jobba på att förändra det som går att förändra i tillvaron, låta det som inte kan rubbas vara. Två korta möten blev det idag och mellan och efter dem en del skrivjobb. Jag träffade en trevlig nyanställd som jag pratade en stund med och fotade. På fredag ska jag på ett möte om struktur- och innehållsförändringar på intranätet. Jag veeet, det låter inte särskilt tjolahopp, men jag balanserar upp det med en lunch tillsammans med gänget som upphandlade översättningstjänster. Och hårklippning efter jobbet. Är det varmt tänker jag släcka törsten med en kall öl nånstans när jag är nyfriserad. Det vore kul att få sällskap av Anna.

Sällskap av Anna på vägen hem fick jag i alla fall idag eftersom hon hade ett ärende in till stan. Medan jag väntade på att hennes ärende utfördes tittade jag på böcker – och såg Gunnel och Maritta #2. Jag blev så… förstummad att inte en enda bok följde med hem, trots att jag såg många böcker jag
kunde ha tänkt mig att köpa.


I kväll är vi tre som ska äta tillsammans.
Vi 50+ ska äta sill och ta var sin snaps – det är ju nationaldagsafton i kväll. E får varmrökt lax och ingen snaps. Till dessert gör Anna just nu en rabarberpaj i min pajform (!) med rabarber från Slottsträdgården.

 

∼ ♦ ∼

I morrn viftar vi inte med några blågula flaggor, då blir vi nog kallade rasister. Möjligen viftar jag med en regnbågsflagga. Det gör nämligen inte så mycket om jag blir kallad homosexuell för det är jag ju.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 5 juni 2018: Motigt i medvinden

 1. annettejuhlin skriver:

  Vi har nio dagar inplanerade med semester, utöver det vill jag, i alla fall just nu, bara ha lugn och ro och hinna läsa alla böcker som hopat sig under våren, och tidigare. Gott med sill och rabarberpaj! Vi åt samma sak i går. Jag åt förresten inte, jag proppade i mig så att jag ångrade mig efteråt. Konstigt att man vet att man skall undvika vissa saker, som syran i rabarber, men ändå inte kan låta bli. Här blir det inget nationaldagsfirande i dag, men vi skall i alla fall hissa flaggan. Jag funderar på att skaffa en rödvitrutigt tyg och hissa upp när jag någon gång bakar, då vet grannarna när de kan få något till kaffet om de tittar förbi 🙂 Ha en fin nationaldag!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Problemet här är att det inte är lugn och ro för att bara vara och läsa böcker, så därför önskar jag att jag hade planerat nåt mer.

   Sill och rabarberpaj var perfekt igår, trots att det inte var varmt. Sill är annars gott dessa varma dar, med den där sältan…

   Idag på nationaldagen är vi tämligen slöa. Min sambo har just gått till jobbet och jag är hemma med ”barna” (16 och 23 bast) och katterna. Ha en go dag du också!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.