Fredag kväll den 1 juni och lördag förmiddag den 2 juni 2018: En piss i havet och mest läsning


 Kära dagbok…

Två duvor en kväll i juni

Två duvor kuttrade tillsammans på min promenad igår kväll.

Det blev en kvällspromenad för min del igår kväll. Att E skulle följa med var uteslutet, han är sänkt av förkylningen och hostig.

Jag gick för att möta Fästmön efter jobbet. Det är en fin promenadväg, men alltför många dumma saker har hänt längs den vägen och även om det var ljust igår noterade jag att det var lite… låt oss säga livat.

Anna och jag har ett ställe i Svartbäcken där jag brukar stå och vänta på henne. Igår kväll orkade jag inte stå utan jag satte mig på en trappa till ett företag strax intill. Jag tror inte att nån misstyckte. Sen kom hon, den mest älskade, och vi gick hem i junikvällen som mörknade allt mer.

 

Mörka moln över träd

De mörka molnen aviserade regn igår kväll, men det spm kom var en piss i havet.

Men mörkret berodde inte enbart på att solen gick ner. När vi kom hem satte vi oss på ballen* och för att försöka svalka oss öppnade vi ett par sidoglas. Molnen hopade sig och efter en stund kom det faktiskt… lite regn! Fast ärligt talat var det en piss i havet. Idag är det lika torrt ute som på dan igår. Regnet gjorde ingen som helst skillnad.

Jag telefonerade med Annas snälla mamma idag på förmiddagen. Av olika skäl sköt vi fram slottsbesöket till i morgon, söndag, i stället. Om E följer med eller inte återstår att se, men jag ska få äran att skjutsa dit och hem hans mormor. Äntligen får jag göra nåt för henne! Hon hade vattnat igår och det håller sig ganska bra under duken, så odlingarna klarar sig tills i morgon.

I stället för att packa matsäck gick jag och handlade middagsmat och lördagsgodis till mig och E. Jag hann vinka av Anna innan hon gick till jobbet. Pottorna är tömda, men jag ska strax gå ett snabbvarv med helvetesmaskinen**. Inte för att reta katterna utan därför att det behövs. Men sen tänker jag sitta på ballen och läsa. Jag har lite mer än 100 sidor kvar i min bok på gång och min plan är att försöka läsa ut den i helgen. Vi får se hur det går. Vi blir i vart fall hemma idag. Ett tag hade jag en tanke på att släpa ut E på nån filt i skuggan, men han mår inte särskilt bra. Själv har jag känning i en venvägg på vänsterbenet. Vi avvaktar och hoppas att det blir bättre till i morgon. Jag tänker utnyttja min lediga dag till att läsa, mest. Jag har också lovat en kollega att få låna boken, som är den sjunde och i Sverige ganska nyutkomna (slutet på förra året) delen i den kanadensiska serien om kommissarie Armand Gamache. Rekommenderas!


Nu måste jag tyvärr väcka den tissling – Lucifer – 
som ligger under skrivbordet i tron att där är lugnt och rofullt och tyst…

Lucifer under skrivbordet

Han trodde att han funnit en plats för en stunds ro…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**helvetesmaskinen = dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.