Den sista dagen i maj 2018: Snälla kamrater och konfunderande källor


 Kära dagbok…

Träd mot blå himmel och hus

Träd och blå himmel den sista morgonen i maj på väg till jobbet.

Tänk att det är den sista dagen i maj idag! Maj har vädermässigt sett varit en fantastisk het månad. Det här ”mellan hägg och syren”* som vi med något fler årsringar innanför barken brukar nämna i maj månad passerade liksom utan något ”mellan”. Vi har verkligen fått högsommar tidigt och direkt. Och det verkar hålla i sig. I år klarar jag hettan förvånansvärt bra. Det kanske beror på att jag har en sval arbetsplats. Hemma är det olidligt hett i vissa rum, medan andra är OK. Min stackars sambo höll på att tuppa av i köket igår när hon lagade mat. På kvällarna, när vi är lediga, hänger vi på ballen** i vår hårda kökssoffa. När solen har sjunkit ner bakom träden är det ganska behagligt där. Katterna hänger på ballen mest på morgnarna när där är svalt. På dagarna kryper de in och lägger sig på sina favoritställen för att undvika ljus och hetta. Själv njuter jag rätt bra, framför allt av promenaderna till och från jobbet. Sen njuter jag inte av att jag inte orkar städa och framför allt dammsuga så mycket som jag borde hemma på Main Street. Det är för varmt, men katthåren flyger i luften när de inte ligger i tussar på golvet. Inte najs, fast det är bara att antingen suga eller bita ihop och stå ut. Igår kväll dammsög jag det värsta på alla ställen utom i vardagsrummet, sovrummet och E:s rum. En får nog ta lite i taget så en inte tuppar av. Anna har tagit resten idag, på sin lediga dag.

∼ ♦ ∼

I morse kom jag till jobbet och insåg att jag kände mig dåligt förberedd för den kommunikationsövning jag skulle ha på förmiddagen med IT-staben. Jag har träffat dem tidigare lite grann i samma ärende och även jobbat med kommunikationsplanering med ett par av teammedlemmarna, så jag kände mig ändå ganska trygg och säker. Ingen övning har blivit den andra lik. Dagens övning karakteriserades av mycket prat och många diskussioner med ett härligt gäng som behöver tydliggöra sin roll lite mer och kommunicera ut detta. Men de är på god väg!

IT-staben kommunikationsövar

IT-staben kommunikationsövar med Tofflan bakom ryggarna. (EH fotade och bilden är utlagd med samtycke från de avporträtterade.)


I min kommunikationsturné på avdelningen 
återstår nu ett stort team som jag måste dela upp på två samt en övning med folk som av olika anledningar inte kunde delta när deras team hade övning med mig. Jag skickade ut förfrågningar till det stora teamet som återstår och i morgon går det ut en inbjudan till dem som missade sitt teams övning i det nyhetsbrev jag slängde ihop (!) i eftermiddags. I höst ska jag prata om min turné på en nätverksträff – det ska bli riktigt spännande.

Men det är inte bara jobb på jobbet. Igår efter enhetsmötet var det en liten grillfest som jag inte deltog i. Det var annat på min agenda. Det är gott att känna att min existens inte är bortglömd på jobbet – trots att jag är frifräsare på avdelningen i den bemärkelsen att jag inte tillhör nåt team. Ja, det blir lite ensamt ibland, men det passar också mig och mitt sätt att jobba på för det mesta. Att bli sedd är oerhört viktigt och sedd har jag minsann blivit idag. Först hittade jag en hel hög med litteratur på engelska på mitt skrivbord och lite senare fick jag välja plantor från Zeta. Det blev en planta med gula tomater och en chiliplanta.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag umgås med familjen. E var hemma från skolan idag också. Jag tyckte att han började hosta igår också. Anna har varit ledig, men som så många av hennes lediga dar var även denna inbokad med flera måsten, somligt som jag nu ska inhämta rapport om innan vi traskar iväg och handlar. Och så ska jag gosa med katterna, vem kan motstå den här sötnosen?

Citrus på pinnstolen

Jag vill ha nåt gott att tugga på! Citrus gör sig extra söt inför kocken.

∼ ♦ ∼

Uppsalatidningen om kommunens nya logga

Vilken tidning är artikeln skriven för, egentligen, och varför har bara en enda ”expert” fått tycka till?

Avslutningsvis en bild från dagens UppsalaTidningen. Alla i Uppsala torde väl veta att stans lokalblaska Upsala Nya Tidning (jag länkar inte dit eftersom det kräver prenumeration) även äger UppsalaTidningen. Men frågan är om journalisterna vet i vilken tidning de skriver – trots samma ägare är det ju ändå två olika tidningar… Dessutom förundras jag lite över den övertro eller vad jag ska kalla det som artikelförfattaren som skrivit om Uppsala kommuns nya logga uppenbarligen har till en enda person, den så kallade ”experten”, på en av stans många reklambyråer. Nä, mindre ensidig vinkling (måste journalisten göra det så lätt för sig att intervjua dem h*n känner?) och lite mer nyans på artikeln hade jag önskat. Dessutom borde det ha funnits en redigerare på tidningen, för en sån hade tagit bort det förargliga UNT – det var ju i UppsalaTidningen artikeln

∼ ♦ ∼

*Uttrycket mellan hägg och syren sägs första gången ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten ”Stängt mellan hägg och syren”.
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den sista dagen i maj 2018: Snälla kamrater och konfunderande källor

 1. Så du är ute på turné du 🙂

  Ja, sval arbetsplats gör det ändå väldigt uthärdligt att vara på jobbet när det är så varmt.
  Det är visserligen jätteskönt att gå ut och äta lunchen, men sen är det skönt att gå in i svalkan igen till eftermiddagen.

  Jag har tur, har inget söderfönster hemma, och vickar jag igen helt i vardagsrummet och har stängt alla dörrar och fönster utom det mot norr, så är det riktigt behagligt inne hemma också. Balkongen beträder jag först 18.13 då försvinner solen från den, bakom grannhuset 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp, jag har turnerat runt i teamen på min stora avdelning och pratat kommunikation. Det har blivit många givande diskussioner. 😛

   Skulle gärna gå ut och äta lunchen utomhus, men risken är nog stor då att jag inte vill gå in igen. Jag får helt enkelt fortsätta att äta i tysta matsalen, stinkande mattor och iskyla till trots. 😮

   Vi har sol på eftermiddagen och kvällen i den delen som är mot stan, dvs vårt sovrum, vardagsrummet och E:s rum. De andra rummen och köket blir soliga först på kvällen. Tyvärr har dessa rum och köket inga persienner, så vi måste försöka ordna nåt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.