Min namnsdag #1 2018: Flexibilitet och läsning i värmen


 Kära dagbok…

Solen i ryggen på kontoret

Flexibilitet när det gäller namn, men jag är ingen Jeannette.

Idag har jag namnsdag. (Därav två selfies i det här inlägget!) Ja, mitt förstanamn är Jeannette och det var också det jag skulle kallas. Till dess att mina föräldrar hörde hur namnet uttalades på östgötska… Då fick mitt andranamn bli mitt tilltalsnamn. Huruvida den historien är sann kan jag inte kontrollera, men den berättades då och då av min mamma. Jag har dessutom inte bara två förnamn utan tre. Så i nästa liv – eller om jag vill byta namn helt – kanske jag ska använda mitt tredje förnamn som efternamn och bli Jeannette Eriksdotter. Fast… det känns liksom inte som jag. Nåja, praktiskt och framför allt flexibelt att ha flera namn att tillgå.

Värmen håller i sig. Det var visst ännu varmare idag än igår. Och jag erkänner villigt att det var ganska skönt att ta bilen till jobbet i stället för att flämtande svettas uppför backen. Sen har jag behagligt svalt på kontoret och det underlättar när en är nödd och tvungen att sitta inomhus och arbeta.

 

Sängmonstret

Det är svårt att tänka och skriva när larmet går. Här på bilden ligger jag dock i min säng och ser dum ut.

Men idag blev det inte så mycket mer än en förmiddag och lite till på jobbet. Jag hade besiktningstid på eftermiddagen och passade på att ta flexledigt kring den. Så värst mycket hann jag inte jobba (inte heller vara ledig och göra nåt kul) trots att jag var på plats strax efter klockan sju. Det pågick nämligen tester av brandlarmet, nåt som ansvarig inte hade informerat om i rätt och god tid och på tillräckligt många ställen. Det är inte så lätt att vare sig tänka eller skriva när larmet går i ens kontor, nämligen.

Två möten blev det på förmiddagen, ett nytt möte bokades till fredag och så jobbade jag med en del skrivgrejor när larmet upphört och mellan mötena. Tänk om alla varma dagar var så här underbart korta…

∼ ♦ ∼

Boken Den som dödar och choklad på jobbet

En får vara glad för det lilla, även korta lässtunder.

Jag har alldeles nyss läst ut boken jag har fått för recensionFörfattaren har ivrigt frågat mig hur det går med läsningen. Det är ju så att all läsning får ske på fritiden, mestadels efter mitt heltidsarbete. Då, när andra aktiviteter tävlar om min tid, till exempel mitt nya hem, familjen, katterna, odlingarna, hushållsarbete, bilen etc. Men jag klagar inte på livet, jag har det så gott och bra – trots att det är varmt just nu. Läsningen släpar inte direkt efter. Det är bara det att jag inte har lika mycket tid till den som när jag levde ensam och/eller var arbetssökande. Men jag läser så ofta jag kan och försöker ta varje tillfälle till läsning i akt. För det mesta blir det en stund även under lunchen och vid chokladen-på-maten efter lunchen. En halvtimme räcker emellertid inte till några längre lässtunder. En får var vara glad för det lilla. I vart fall blev det bokbyte, som sagt. Nu ska jag läsa den sjunde kommissarie Gamache-boken. Senare i kväll kommer min recension av Samuel Karlssons bok.

Böckerna Den som dödar och En ljusets lek

Bokbyte idag från en svensk, reviderad deckare till en ny kanadensisk dito.

Jag ska bara kolla lite jobbmejl och fixa lite käk först till mig och E. Tonåringen är tillfälligt mutad med en Pepsi Max medan jag skriver en stund. Hans mamma har gått till sitt arbete. Jag har varit och handlat. Katterna söker skugga och mörker. Värmen är tung. Mini är skitsur för att jag snodde skrivbordsstolen…

∼ ♦ ∼

Hur det gick med bilbesiktningen? Tja, jag var tidigt på plats, registrerade mitt fordon, det vill säga Clark Kent* och sen satt jag i gassande sol med nervevade rutor och väntade på vår tur. Men hade vi tur då?

”Jajamens!

som Bosse J brukade säga. Clark blev godkänd att köras och ska besiktigas igen senast utgången av juli 2019. Hurra!

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Min namnsdag #1 2018: Flexibilitet och läsning i värmen

 1. Grattis på namnsdagen !!

  Skönt att bilen gick igenom, man vet ju aldrig liksom 🙂

  Ja, det är tufft för både oss och för djuren när värmen är så här ihärdig. Man är tacksam för att arbetsplatsen har ac, verkligen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   He he he, tack du! 😛
   Jaa, min bil är ju numera tonåring, så en vet ju aldrig hur det går. Idag var jag på en annan bilprovning än den jag har åkt till tidigare. Här tyckte jag att de verkar mycket trevligare än på den andra – det var som att de alltid skulle ha nåt att anmärka på, vanligen inställningen av strålkastarna (som jag ju aldrig rör). Idag gick det fint och Clark var i toppenskick1 😛

   Katterna ligger mest och sover och inte äter de så mycket heller. Om nätterna kan vi höra att de busar lite, liksom tidiga morgnar. Skönt att jobba i ett modernt hus, onekligen! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.