Lördag kväll den 12 maj och söndag dag den 13 maj 2018: Rätt låt vann, köldknäpp och Nina hos Bror


 Kära dagbok…

Lucifer på mattan med leksak

Lucifer höll sig på mattan igår kväll, men han kräktes inte på den mer.

Värmen tar på oss alla. Nej, jag klagar inte, för just nu tycker jag att det är ganska behagligt varmt. Det blåser dessutom en svalkande vind utomhus. Men för dem som inte kan svalka sig och dricka vatten och hitta skugga på egen hand är värmen tuff. Vår lille Lucifer har haft det svårt i värmen. Vi tror att kräkningarna beror på den och vi har gett smärre matportioner och försökt locka med vatten. Det senare har gått sisådär, fast vi har i alla fall sett att både Lucifer och Citrus har druckit. Katterna är slöa, men de mår OK nu alla tre som det verkar. Det är lite oroligt eftersom de ju inte kan säga vad som felas dem.

Medan vi tittade på finalen i Eurovision Song Contest höll sig Lucifer på mattan där han sussade med den nya kattleksaken. Ett tag slappade han och Citrus i min sambos fåtölj. De söta syskonen brukar ligga tätt, tätt och halvsova. Det ser riktigt mysigt ut. Men varmt, som sagt, när en har päls. Den enda av katterna som tittade på musiktävlingen med oss var Mini. Och precis som jag tyckte hon att rätt låt vann: den var kul, annorlunda och en bra danslåt.

Lucifer och Citrus i Annas fåtölj

Syskonen myser.

∼ ♦ ∼

Idag blev det en riktig köldknäpp här. Ja i alla fall på Main Street. Vår sovrumstermometer fick sin sensor krossad för ett tag sen och har inte visat nån annan utomhustemperatur än ett stort H sen dess. Idag på förmiddagen visade den… minusgrader. Ja, det var ju bara att ligga kvar i sängen, ta på sig pyjamasbyxan och värma sig under duntäcket samt dricka nyperkolerat kaffe och läsa en bra födelsedagsbok. Eller nja. Det var så vi inledde vår sista gemensamma, lediga dag på tag. Vi hade vissa andra planer för den också och nej, det var förstås ingen köldknäpp utan bara termometern som är knäpp.


Första delmålet i dagsplaneringen 
var att gå upp med madrasser och påskpynt på vinden (vadå, madrasser och påskpynt hänger väl ihop?) och på vägen ner ta med en annan madrass samt kylväskorna (en liten och en stor). Det börjar ju bli säsong för utflykter, sova är inte lika viktigt. Problemet är bara att vi inte har några kylklampar. Äh, jag bara skojar. E fick ner en lite tunnare madrass till sin säng där hans storasyster, min äldsta bonusdotter, ska landa i natt på väg hem till England. På vinden är det aldrig roligt att greja. Där är mörkt, trångt och smutsigt och antingen skitkallt eller skitvarmt. I vårt förråd går det inte bara att stoppa in saker – en måste stuva om. Det är som ett jävla 15-spel, liksom. Eller Tetris, för dem som har andra referensramar. Att stuva om, lysa med lampa, flytta bort, trycka ner etc är liiite svårt när en bara har två armar. Jag var högröd i fejan och genomsvettig när jag kom ner i våååningen för att hämta glasögon och andra tillbehör inför vår planerade utflykt. Vi satte på oss fotriktiga dojor och tultade iväg som de två tjocka tanter vi är (mest jag) uppför S:t Olofsgatan. För det är fortfarande nån jävla cykeltävling i stan och större delar av stan är avstängd. (Jag hatar cykeltävlingar och cykling så mycket att jag har försökt ge bort min cykel två gånger. Sista gången lyckades jag!) Blommorna på S:t Olofsbron var i alla fall vackra och idag hade jag tid att stanna och njuta av dem.

Blommor på St Olofsgatans bro över Fyrisån

Vackert på S:t Olofsbron.


Vi gick uppför uppför uppför, 
som till mitt jobb, ungefär, men sen svängde vi in i Engelska parken. Nej, vi dansade inte rumba, men Anna fick Owe Thörnqvist på hjärnan, tyvärr. Himlen var blå, träden skuggade, vi vilade på en parkbänk och en gris gick in i ett hus. Sen gick vi till Bror för att titta på Nina.

 

Utställningsblad Nina Hemmingsson

Vi såg Nina Hemmingssons utställning den sista dan!

Att ha bott i Uppsala i snart 36 år och aldrig ha varit på Bror Hjorths hus är… skamligt. Under våren har emellertid Nina Hemmingsson haft utställning där och henne gillar vi båda. Bror blev med ens mer lockande. Bara det att tiden som vanligt höll på att rinna ut – idag var utställningens sista dag. Nina har jag för övrigt aldrig träffat, däremot hennes pappa som var direktör på Sjukstugan i Backen under några år. Erik var inte så trist, men dottern Ninas humor påminner starkt om min och Annas. Vi kanske skulle bli de nya Ninorna Hemmingsson..?

Vi tittade först på Bror Hjorths hus, verkstäder och verk iklädda snigga himmelsblå tossor på fötterna. Jag fotade inga konstverk mer än Brors palett som var ett konstverk i sig. Dels handlar det om att en inte får fota konst och sprida bilderna hur som helst, dels handlar det om att jag tycker att folk ska gå dit och glo själva, inte få verken serverade i sociala medier. Därför fotade jag inget av Nina Hemmingssons verk. Köp hennes böcker i stället, jag garanterar många hesa flatskratt!


På vägen tillbaka hem 
var himlen lika blå som sist. Vi passerade några lustiga trähus och stannade till i Botaniska trädgården för att dricka och i efterskott fira Chokladbollens dag Café Victoria. På kaféet var det lika oorganiserat som tidigare år. Där skulle behövas en tant som skapade lite struktur och som pekade med hela handen. Men gott smakade förplägnaden… Den smakade så bra, faktiskt, att jag pallade med ett besök i en skobutik nere på stan sen.

∼ ♦ ∼

Grekisk sallad

Gårdagens middag.

Helgen går mot sitt slut. Vi ska strax äta nåt kallt och lätt. De här heta dagarna har vi levt på just kallt och lätt. Igår kväll blev det sallad med tzatziki och vitlöksbröd, till exempel och i fredags blev det ju räkor.

Det har varit fyra sköna dar som har gett försmak av den kommande sommaren och semestern, men lite arg har jag förstås också varit förutom orolig för Snuffe. Dels på Piss-skit-lotteriet som har börjat terrorisera mig med oönskad reklam IGEN efter att ha upphört med det under några år, dels på sajten Mindre skatt som påstår att en vän per sms ville tipsa mig om ett sätt att få lägre skatt. IDIOTER! Sluta skicka oönskad reklam!

Sms mindre skatt

Mina vänner skulle inte tipsa mig om detta!

 

∼ ♦ ∼

Men ilsket kan jag ju inte sluta ett inlägg, jag måste sluta med nåt bra. Det är att vi har bokat ett finfint myshotell i Gamla stan för torsdag till måndag under Euro Pride i Stockholm. Tjolahopp att se fram emot!

Tändsticksask Homosexuella frigörelsevecka 1989

År 1989 var jag också i Stockholm, fast då hette det Homosexuella frigörelseveckan/Gay Pride Week.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lördag kväll den 12 maj och söndag dag den 13 maj 2018: Rätt låt vann, köldknäpp och Nina hos Bror

 1. Anne skriver:

  Den där reklamen landade i sambons telefon också och lika här – ingen av våra vänner skulle tipsa oss om något sådant. Högst irriterande (till och med trots att det inte var min telefon…).

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men Piss-skit-lotteriet är nog baske mig värre! De har TERRORISERAT mig i flera år innan jag fick dem att sluta skicka sin skitreklam till mig. Nu har de börjat igen – bara för att jag har flyttat. För att få stopp på skiten måste jag själv gå in på deras sajt och meddela att jag inte vill ha reklam från dem – trots att jag ALDRIG själv har bett om att få deras skräp i min brevlåda. Vänta bara tills dataskyddsförordningen träder ikraft. Då ska jag stämma dem av bara h-e. 👿

   Gillad av 1 person

   • Anne skriver:

    Ha ha… jag antar att du menar postkodlotteriet. De har missat mig men – återigen – är det sambon som är utsatt. Själv blir jag trakasserad av typ statistiska centralbyrån, fattar inte men jag är alltid en av de utvalda. Mycket märkligt men så är det…

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det är dem jag menar och dem jag har länkat till i inlägget. Jag skulle byta SCB hundra gånger om mot Piss-skit-lotteriet. Jag har massor med synpunkter på deras verksamhet och att de ens vågar skicka sitt skräp till mig övergår mitt förstånd. Men, som sagt, den 25 maj träder EU:s dataskyddsförordning i kraft (GDPR) och då ska jag stämma skiten ur dem. Det har de säkert råd att betala med tanke på de löner deras direktörer med flera har. 😦

    Gilla

 2. MarveW skriver:

  Oj, så mycket du hinner med. Jag tyckte att det var många bra låter med i ESC vilket jag tycker är kul. Det blev en härlig blandning och det fanns något för alla. Jag gillar låtar med bra texter och jag tycker att vinnarlåten hade ett budskap. Har försökt att analysera Ingrossos text men det ger inte lika mycket, tycker jag.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det gäller att utnyttja de lediga dagarna effektivt – och samtidigt vila i det jag gör. Jag börjar bli rätt bra på det. 😛
   ESC tycker jag bara blir sämre och sämre och jag tittar allt mer sällan på både de svenska deltävlingarna och de europeiska semifinalerna. Det blev finalen för min del och jag var väl inte överentusiastisk. Fast israels låt gillade jag – den var både annorlunda och bra. Sveriges bidrag förstod jag inte alls, men jag tyckte att det var mer show än sång.

   Gillad av 1 person

 3. Jag kollade bara halva mello, sen somnade jag 🙂

  Verkar som ni haft en skön långhelg, vädret igår var kalas

  Åh, har det kommit en ny bok av den serien, jag har ju faktiskt läst dom båda andra.. trot eller ej 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I Uppsala är det värmebölja – utom på Main Street där vi hade köldknäpp (se bilden ovan!) 😛

   Vi har haft en skön helg, Anna var ledig fredag – söndag, jag torsdag – söndag.

   Jepp det är den tredje och avslutande delen. Jag är knappt halvvägs. Blir glad när du skriver att du läser. Tumme upp!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.