Fredag kväll den 4 maj och lördagen den 5 maj 2018: Kul och korv och trädgårdsjobb


 Kära dagbok…

Fredagen var ganska ruggig. Och jag ska villigt erkänna att jag inte var särskilt sugen på trädgårdsarbete i fyra timmar med start på lördagsförmiddagen i bostadsrättsföreningen där jag bor. Sovmorgon är rätt kul, i vart fall att ligga och dra sig ett par, tre timmar och läsa och dricka kaffe i sängen…

Pepskulor

Sovmorgon är rätt KUL, Pepskulor är rätt goda…

Men fredagskvällen blev ganska soft. Jag utfodrade De Hungrigas Skara, först fick katterna mat…

Katterna får mat i köket

Katterna utfodrades…


Sen var det min och E:s tur. 
Jag stekte kycklingburgare till oss som vi åt med jumbopommes och tillbehör – även grönsaker.


Lite frusen på kvällskvisten var jag, 
så att stryka var en perfekt sysselsättning. Sen läste jag ut Blodlokan och bytte till nästa födelsedagsbok innan jag åkte och hämtade hem min sambo från jobbet. En stund satt vi uppe, men eftersom hon skulle jobba idag och jag skulle upp tidigt blev det också tidig sänggång. Roliga familjen, liksom.

∼ ♦ ∼

Boken Kvinnan på bänken och kaffe

Kvinnan på bänken och kaffe för kvinnan i bästefåtöljen, det vill säga jag.

Lördagsmorgon och jag visste att jag inte skulle få ta det lugnt. Jag var på dåligt humör, helt enkelt. Men så tänkte jag att jag ju faktiskt bara ska jobba tre dar nästa vecka igen, så… Jag tog en slapparmorgon light, det vill säga fixade kaffe och satt en stund i bästefåtöljen och läste innan jag rostade ett par mackor till frukost. Lät Anna sova, men vi hann ses innan jag åkte ner till gården. Vi pratade eget trädgårdsarbete också och diskuterade fram och tillbaka hur och när. Det är svårt att få tiden att räcka till ibland.

En god stund före det klockslag en skulle infinna sig hade en man börjat ställa ut krukor med växter. Efter ett tag fick han sällskap av en kvinna. På bordet låg en vit duk och strax kom det ovanpå detta kaffe och munkar, noterade jag från köksfönstret. Strax fick de sällskap av en hel klunga folk. Jag åkte ner och gjorde mig redo att skaka tass med övriga boende i föreningen. Mitt dåliga humör försvann snabbt – det är verkligen trevliga människor av olika sorter som bor här. En kaffeskvätt på det samt ett väder på topp gjorde det lätt att ägna sig åt att rensa ogräs, nåt som en engelsktalande kvinna och jag åtog oss raskt. Männen fick gräva och sätta ner nya kantlister, kratta och grilla korv. Jorå, det fanns kalkonkorv till mig och den engelsktalande kvinnan. Plötsligt hade några timmar förflutit och jag hann skjutsa Anna till jobbet. Riktigt fint blir det på vår lilla gård. Vi har fri tillgång till den murade grillen, det vill säga den behöver inte bokas. Och ingen jävel grillar eller röker i flera timmar direkt under vår balle*, det är det bästa. En liten köksträdgård planterades och därifrån får vi förse oss.

 

Chips och annat i Dramaten

Lite gott följde med i vagnen, det är ju trots allt lördag.

Medan E duschade ringde jag hans mormor/Annas snälla mamma för att prata potatis och annat. Det blev överenskommet att det nog är lagom att stoppa pärera i jorden nästa helg. Det passar ju bra eftersom Anna är ledig. Och båda två är vi lediga på fredagen så att vi kan åka och skaffa sättpotatis.

E och jag tog Dramaten och rollade till Korgtassen för att proviantera. Det blir kycklingspett och baguette respektive kolgrillad kyckling med chili och tzatziki till middag för oss två. Till Anna och mig köpte jag ett par goda ostar också ifall vi blir sugna. Sen är det förstås lördag och då följde det med lite annat gott i vagnen samt var sin glass i händerna.

 

Men nu ska jag joina familjen Katt på ballen och ta med mig Kvinnan på bänken ditut. Måste ju vila efter allt trädgårdsjobb och korvätande, menar jag.

∼ ♦ ∼

*balle = balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 4 maj och lördagen den 5 maj 2018: Kul och korv och trädgårdsjobb

 1. Det låter trevligt med bra grannsämja och mysig trädgård att ha tillgång till.

  Jag skall också sätta potatis till helgen som kommer, men sen är det tveksamt om jag har lotten kvar nästa år, båda döttrarna har stora tomter och nu även Pinglan. Men, jag har den iaf kvar i år iaf

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Ja det var riktigt mysigt och folk här i huset verkar så trevliga och framför allt normala.
  Vi ska sätta potatis i Slottsträdgården hos Annas mamma. Den blev så himla fin förra året. 😋

  Gilla

  • Igår grävde jag mitt land, och inköpte en tidig sort och en liten påse med mandelpotatis, det har jag inte odlat själv, men det var det enda min farmor och farfar odlade, för sin årsförbrukning. Blir lite nostalgiskt 🙂

   Gilla

   • Tofflan skriver:

    Anna skrev ner vilken sort vi köpte förra året, så jag hoppas att vi får tag i samma – den var jättegod! 😛

    Jag blir också lite nostalgisk. Minns när jag hjälpte pappa med potatislanden när han hade ryggskott… Undras om det är nån som odlar nåt i den trädgården nu…. 😥

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.