Ett vin: Borgi Nero d’Avola Organico 2016


Ett inlägg om ett rödvin.


 

Borgi Nero d'Avola 2016

Ett robust vin till ett lågt pris.

Jag hade ju läst om vinet Borgi Nero d’Avola Organico 2016 i ett nyhetsbrev från vinklubben där jag är medlem och blivit väldigt nyfiken. Ett vin för bara 99 kronor som hade fått sån bra kritik gjorde att jag raskt inhandlade det samma dag jag hade läst om det.

Detta italienska (förstås!) vin skulle inte vara jättetungt, men medelfylligt och, som namnet avslöjar, gjort på druvan Nero d’avola. Denna druva är Siciliens stolthet och den finns ingen annanstans än på just Sicilien. (Inte riktigt sant, för den finns även i USA och i Australien.) Druvan trivs i det heta klimatet, den är tålig. mörk och har rött fruktkött. Vinerna blir robusta och det är ett ord som passar perfekt på just det här vinet.

 

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med liten sötma, inslag av fat, drottningsylt, mintchoklad och vanilj. […] Fruktig doft med inslag av fat, drottningsylt, mintchoklad och vanilj.

Systembolaget tycker att vinet passar till grillade rätter av lamm- eller nötkött. Vi åt kallskuret – jag kyckling och kalkon, Fästmön skinka. Vidare hade vi kallrökt lax och romsås (!), grönsaker, oliver, salta kex, vitlökskex, en Brieost och en Gorgonzola. Det passade hur bra som helst!

Vinet är väldigt lättdrucket och inte särskilt tungt. Det är säkert därför det passade till vår ganska lätta middag. Jag är inte så säker på att kött är det bästa till vinet, möjligen grillat. Oavsett mat, hos oss slank hela flaskan(s innehåll) ner på två personer, men då tog vi med var sitt glas till vardagsrummet efter maten.

Toffelomdömet blir det högsta. Låt dig inte luras av det låga priset. Det här vinet är riktigt bra.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.