Födelsedagen 2018: Orange är tonen till hårda paket


 Kära dagbok…

Det är väl ingen som har missat att jag älskar orange?

 

Anna och orange orkidé

Anna ordnade förfödelsedagsfirande igår kväll.

Igår kväll ordnade Fästmön förfödelsedagsfirande för mig, för idag, på själva dagen, jobbar jag dagtid och Anna eftermiddag och kväll. (Men hon slutar redan klockan 20 och då ska jag åka och hämta hem henne i alla fall.) På söndag kommer familjen för att fira – det är ju liksom smidigare att ha kaffekalas en dag när alla är lediga i stället för en kväll. Igår åt vi hemlagat för tredje kvällen i rad. Jag blir bortskämd! Sen blev det kvällsfika med underbar chokladboll från Butiken på hörnet och en helt fantastisk orkidé – orange, förstås. Blomman tronar nu i vardagsrumsfönstret, trots att jag bävar lite för eventuella små huggtänder som vill tugga på den alt. klunsiga, håriga kroppar som vill välta den. Men… blomman har överlevt natten – trots Minis lystna blickar – och är så fin, så fin och, som sagt… alldeles orange!

∼ ♦ ∼

Jaha. Nu är vännen Mia åter bara ett år äldre än jag. Jag ringde henne förstås igår kväll och grattade – mitt i kaffekalaset. En gör allt för att retas. Det känns ganska trist att ha goda vänner som Mia, FEM och Agneta på avstånd när en så gärna skulle vilja bjuda på tårta. Men vännen Agneta har antytt att vi möjligen kan stråla samman nån dag i nästa månad. Vännen FEM hade skickat ett blått paket som anlände igår. Jag kunde låta bli att slita upp det även om det var svårt.

I morse blev jag väckt till underbar skönsång av min kära som egentligen hade sovmorgon eftersom hon jobbar kväll. Katterna jamade en stund utanför dörren, för de har inte tillträde till sovrummet. Sen gick de och la sig och väntade på mat. En hel hög med paket och kort låg på brickan, där ett tänt ljus tronade ovanpå. Jag hade fått kort från mammakusinen C och hans L (det var den kusinen jag tyckte att mamma skulle gifta om sig med ifall pappa skulle dö eller lämna oss när jag var barn) samt M, G och Envy  i Stöllestan*. På eftermiddagen när jag kom hem från jobbet hade jag fått (en räkning från min förra hyresvärd som skulle ha gått till den nuvarande bostadsrättsinnehavaren där. Det tog mig 45 minuter att fixa så h*n fick fakturan – och nån hjälp från Riskbyggen Riksbyggen fick jag inte – MORR!) ytterligare två grattiskort – det ena från vännen Mia och det andra från mammakusinen B och hennes ATack för att ni fick mig att känna mig ihågkommen – det värmer mycket!!! Paketen var härligt hårda och samtliga innehöll böcker. Ett par av böckerna hade jag suktat efter ganska länge (Heroine av Mons Kallentoft och Markus Lutteman samt Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson), medan andra är härligt nyutkomna (Kvinnan på bänken av Anna Jansson, Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck och Blodlokan som är Louise Boije af Gennäs deckardebut!)Nej, det var inte alls fantasilöst, det är precis vad jag vill ha. Stort TACK till Anna, FEM samt äldsta bonusdottern och Boy Wonder – ni är bäst!!!

∼ ♦ ∼

Hur skulle jag kunna jobba efter detta? Jodå, det gick. Jag fick en del gjort med mitt nyhetsbrev och lite annat. Men när himmelsfärgen gick från grå till blå redan på förmiddagen hade jag väldigt gärna velat vara ledig och tillbringa dan med Anna. Det var ju likadant på hennes födelsedag. Igår pratade vi faktiskt om att slå ihop firandena – det är ju bara lite mer än två veckor mellan våra födelsedagar. Kanske till nästa år.

∼ ♦ ∼

Erbjudande från Bokus: Historisk pocket. Köp 2 för 75 kr.

Ursprungserbjudandet från Bokus som efter lite enkel matematik inte är nåt vidare erbjudande. Strax justerades priserna dessutom – uppåt…

Svenska bokförsäljare fortsätter att komma med märkliga erbjudanden. Igår skrev jag om Akademibokhandelns vänner som hade en medlemsbok till högre pris än ordinarie. Det var ett korrekturfel – hoppas jag. Idag kom ett mejl från Bokus som inte hade nåt korrekturfel. Kunden erbjöds köpa två historiska pocketböcker av ett visst urval till 75 kronor totalt. Bara det att många, rentav de flesta (dock inte alla!) av böckerna, kostar 30 – 35 kronor. Och 35 x 2 = 70… Gissningsvis kommer sen kanske porto- och fraktavgifter till. Nä, sånt här nappar jag inte på. Och det var nog tur, för en stund efter att jag hade fått erbjudandet var priserna justerade till 55 kronor/bok. Undras hur många som hann bli lurade… Jag har numera förmånen att bo nära två fina fysiska bokhandlar – och passerar en tredje på väg hem från jobbet – så jag försöker gynna dem. Nätshoppar jag böcker går de oftast inte ner i brevlådan heller utan jag får gå och hämta böckerna på nåt utlämningsställe i Uppsala – inte nödvändigtvis det som är närmast för mig.

∼ ♦ ∼

Gratis slickepott - erbjudande från Kitch'n

Gratis slickepott från Kitch’n, minsann. Fast jag bakar typ… aldrig – Butiken på hörnet finns ju i samma hus.

Och från Kitch’n fick jag ett grattis per sms och ett löfte om att jag skulle få… en gratis slickepott! (När en får saker brukar de vara gratis. Men en slickepott till mig är inte nån målgruppsanpassad gåva, jag som bakar så mycket – NOT!) Rabatt på saker var däremot gentilt, men vi har inte direkt brist på prylar hemma…  😆 😆 😆

Från Telia har vi i alla fall fått gratis bredband idag. Alltså det ingår i vår månadsavgift till bostadsrättsföreningen. Det är visserligen inte så snabbt, men jag bestämde mig för att testa hur det funkar på mobilen, i alla fall. Det funkar väl sisådär. Kanske testar jag på datorn också, för de här betongväggarna mellan vår ComHem-router och min dator är inte lätta att forcera.

∼ ♦ ∼

NU ska bäbisarna få mat och sen ska mammisen gå med bajspåse till soprummet. Urk!

 

*Stöllestan = Vadstena


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Födelsedagen 2018: Orange är tonen till hårda paket

 1. MarveW skriver:

  Vilket härligt firande!
  Jag kan gilla vissa nyanser av orange, dock inte alla. Tyvärr passar jag inte i orange. Nu har jag kommit på att jag kan ha ”inslag av orange” dvs det kan få finnas med som en del av mönster om någon färg som jag passar i dominerar. Det är kul!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det känns väldigt lagom – fast lite utdraget eftersom det blir på söndag också.
   Det där med orange hos mig är nog en reaktion på allt tjockis-/sorgesvart jag under flera år har klätt mig i. Orange är kanske inte helt min färg heller… Men en blir glad av den! 😛

   Gillad av 1 person

 2. MarveW skriver:

  Glömde det viktigaste: Grattis!

  Gilla

 3. Anne skriver:

  Stort grattis på din dag!
  Den orkidén var verkligen vacker – och lite annorlunda. Hoppas du får njuta av den länge (utan att den tuggas på 🙂 ).

  Gilla

 4. veggiehäxan skriver:

  Grattis på födelsedagen! 🌹

  Gilla

 5. åsa skriver:

  Grattis i efterskott 🙂
  Ha dé!/Kram

  Gilla

 6. Men, då får man gratulera lite i efterskott i alla fall, och ha fortsatt trevligt firande över helgen 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.