Ett vin: Barolo Albe 2013


Ett inlägg om ett vin.


Barolo Albe 2013

Kryddigt och lagom fylligt är detta barolovin.


Baroloviner, gjorda på nebbiolodruvan, har blivit mina nya favoriter. 
I mars var jag och handlade lite diverse på Systembolaget. Bland annat följde en flaska Barolo Albe 2013 med hem. Vinet kostade 239 kronor. På söndagskvällen tog vi var sitt glas till två smakrika dessertostar och en dito hårdost. På måndagskvällen tog vi nästa glas till en lasagne som Fästmön gjort på kycklingfärs. Helt fel, enligt Systembolaget, som tycker att en ska äta mörkt kött till vinet, helst lamm, nöt eller vilt.

Enligt Systembolagets webbplats är vinet mer än medelfylligt, men inte superfylligt. Det är ganska strävt och har hög fruktsyra.

Så här kan en läsa om vinets smak och doft:

”Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, nypon, bergamott, nougat och apelsin. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, rosor, nypon, kanel, nougat och apelsin.

Jag känner tydligt både smak och doft av nougat. Apelsin noterar jag också. Vinet är alldeles lagom fylligt utan att bli för tungt. Det är kryddigt och har en ganska lång eftersmak. Det passar förträffligt till såväl de salta ostarna som den lite heta lasagnen.

Det här är definitivt ett vin jag köper igen, strunt samma om priset ligger lite i överkant. Smakar det så kostar det. Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.