Söndag eftermiddag och kväll den 22 april och måndagen den 23 april 2018: Skön söndag, mysig måndag


 Kära dagbok…

Bokkatten Lucifer

Lucifer, boken och jag fick knappt plats på soffan.

Som alltid går en helg så fort. Igår, söndag, åkte ungdomarna iväg mitt på dan och min sambo jobbade, så jag hade fram till klockan 14.30 för mig själv. Eller med katterna. Det var varmt igår eftermiddag och när jag hade knackat färdigt på datorn satt jag på ballen* och läste boken jag har fått för recension. Den är riktigt, riktigt bra och i morse läste jag så mycket jag bara kunde vid frukostbordet. Egentligen var det recensionsdag igår, men jag fick boken först i onsdags. Dessutom ville jag fokusera på familjen i helgen, så jag meddelade förlaget att jag inte skulle hinna till igår. Det var helt OK, fick jag till svar. Nu är ju boken väldigt bra och jag läser så snart jag får en stund över. Så vem vet, det kommer nog en recension i början av den här veckan.

Solkatten Lucifer

En liten solkatt.

Igår eftermiddag hade jag sällskap av Lucifer under läsningen. Han sträckte ut sig i sin fulla längd, så jag och boken fick en liten ruta på soffan att hålla oss på. Mini, som är familjens solkatt, låg och tryckte i min skrivbordsstol, livrädd att jag skulle komma och vilja sitta där igen. Lucifer gillar också solen, men hans päls börjar nu bli så tjock att han inte pallar att ligga i solen alltför länge.

Medan Anna promenerade hem tidig eftermiddag pinnade jag iväg till Torgkassen för att köpa glass till eftermiddagskaffet och kallskuret till middag. Ungdomarna var på utflykt hela dan och skulle fixa sin mat själva. Varken hallonsorbet eller vaniljglass med krossad choklad smakade fel i aprilsolen på ballen. Och dessutom matchade sorbeten jag köpt till Anna hennes bok och porslinet matchade min bok. Färgmatchning så det förslår!

 

Ett hörn av vår balkong med lyktor, växter, gardiner, böcker, vita pallar med mera.

Ett litet hörn av vår balkong – innan Anna arrangerade om saker.

Framåt kvällningen hade jag fått ont i ryggen eftersom Långa Farbrorn** ville ligga på längden mellan lilla Anna och mig i soffan på ballen. Men tack vare Linnex och ett par, tre påstrykningar samt en stund på vardagsrumsgolvet med benen i rät vinkel upp mot Annas fotpall är jag idag nästan besvärsfri. Alltså, det finns verkligen ett liv före och efter Linnex, för min del. Jag kan varmt rekommendera produkten för muskel- och ledsmärtor och inflammationer!

Söndagsmiddagen kunde vi inta på ballen, för då hade Lucifer fått nog av värmen. Det smakar alltid så bra att äta där ute! Citrus blev sur för att hon inte fick smaka och var och nafsade på penséerna som Anna hade köpte i veckan. Därför arrangerade Anna om lite på ballen, så hörnet jag fotade ser inte likadant ut nu. Men jag vill ändå visa en liten glimt av en av mina favoritplatser på jorden just nu.

Senare på kvällen gick vi in för att se lite på TV och hyfsa vårt innehav av goda ostbitar. Jag öppnade en flaska Barolo och vi tog var sitt glas. Det kanske bidrog till att jag sov bra och att ryggvärken släppte. Vinet skriver jag om senare, i ett annat inlägg, när vi har ätit nåt annat än ost till det.

∼ ♦ ∼

Idag är Anna ledig från jobbet, fast tyvärr är det inte riktigt lika varmt och soligt, så nåt ballehäng*** kanske det inte blir. Ungdomarna gav sig iväg tidigt i morse – deras buss till Arlanda gick klockan fem. Jag noterade att nån var inne i badrummet, men sov annars ganska bra i natt. I morse vaknade jag före mobillarmet gick igång, så jag stängde av det för att inte väcka Anna. Men som vanligt en ledig morgon vaknade hon tidigt. Innan jag gick iväg till jobbet hade hon varit nere i källaren och bökat med ungdomarnas cyklar.

Pelargonknopp på jobbet

Mysigt på jobbet.

På jobbet har det varit en mysig måndag. Ja, jag har fortfarande inte ångest på söndagskvällarna för att gå till jobbet dan därpå och inleda en ny arbetsvecka. Den öppna arbetsytan utanför mitt kontor har avdelningens ledning nu tillfälligt lämnat för att ge plats åt ett gäng som jobbar i ett stort och viktigt projekt. Jag har redan märkt att det är betydligt pratigare där ute och att jag blir aningen mer störd när jag jobbar. Men projektledaren tittade in till mig i morse och vi kom överens om att vara raka mot varandra. Det vill säga, jag säger till när rösterna blir för höga och de säger ifrån när jag är för gnällig – utan att nån blir sur. Övrigt arbetsdagen förde med sig var diverse stångande med en surdeg, jobb med intranätet, dagordningsskriverier, översättningsdiskussioner med mera.

Morgonen började mulet, dagen blev lite ljusare, eftermiddagen åter mulen och när det var dags att gå hem… Gissa vad det var för väder då! Men strunt samma, när jag kom hem hade Anna lagat en massa mat, bland annat lasagne på kycklingfärs. Lycka! Och tacksamhet för denna donna! 

Anna och lasagne

Mysig måndagsmat med min My/usa.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Långa Farbrorn = ett av Lucifers alter egon
***ballehäng = balkonghäng


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.