Ett vin: Soprasasso Amarone Della Valpolicella 2010


Ett inlägg om ett vin.


 

Soprasasso Amarone Della Valpolicella 2010

Kryddigt, men nånting saknades i vinet.

Ett vin som hade legat ett tag i vinskåpet fick komma ut och luftas igår kväll. Eftersom vi hade kvar av fredagens Amarone tog vi bara varsitt glas av Soprasasso Amarone Della Valpolicella 2010. Tilltugget var resterna från fredagens midnattsfest samt dessertostar – milda såväl som salta. Vinet ska annars passa till rätter av mörkt kött och lagrade hårdostar.

Systembolaget säljer inte längre årgången vi drack, men den som vill prova kan köpa 2014-årgången för 179 kronor. Jag minns inte vad jag gav för vinet. Priserna kan variera mellan årgångarna.

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om smak och doft av 2014 års årgång av vinet:

”[…] Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, korinter, peppar, pomerans och kakao. […] Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, korinter och mintchoklad.

Jag tyckte att vinet verkligen var kryddigt, men jag kände också tydligt både smak och doft av choklad. Till ostarna funkade det hyfsat, fast inte lika bra som Bollavinet vi drack på fredagen och som vi hyfsade innan vi drack ett glas av detta. Någonting saknades hos det här vinet, var min uppfattning. Det var inte alls otäckt att dricka, det var helt OK och lite mer. Däremot nådde det inte riktigt toppen.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.