Fredagen den 6 april 2018: Aprilväder och aprilbarn samt snabba helger


 Kära dagbok…

Bälte

Nog väller det över linningen trots bältet, men jag har gått ner i vikt. Lite grann.

I morse var det skitväder på ren svenska. Nog hade jag hört under natten att det ösregnade, men när jag skulle gå till jobbet var det flingor som föll. Eller kanske egentligen snöblandat regn. Hur som helst var det inte halt, bara en kylig vind som gjorde kinderna isiga och så vätan från ovan. En kollega bytte typiskt nog till sommardäck igår. Själv har jag bokat tid om cirka två veckor. Aprilväder och vi aprilbarn är lika. Ombytliga, vill säga. Aprilbarnet jag fick i alla fall leta fram ett bälte igår kväll. Men nu är jag lite orolig, för häromdan läste jag om en karl som inte hade ölmage utan en jättetumör. Och med tanke på att jag har haft tumörer i magen… Eller nej. Nu ska jag tänka positivt: promenaderna till och från jobbet har fått effekt på mina kläder, främst jeansen. Fast det väller fortfarande över linningen, den insikten fick jag av bilden ovan, en selfie av min mage och bältet.

På jobbet försökte jag och en utvecklare få bukt med tekniken. Det gick väl sisådär. Men det som brukar ta en halvtimme ägnade jag cirka fem timmar åt på jobbet igår. Nu publicerades nyhetsbrevet och såg ut som jag ville – fast då hade jag alltså suttit och petat inne i koden igår. Samtidigt som jag fick städat på kontoret – två gånger. Först kom en med dammvippa, varpå jag gick ut. Efter att ha återvänt till kontoret och arbetat en kvart kom dammsugerskan. Och ändå ligger tuggummit jag tappade på mattan häromdagen kvar, dock på annat ställe…

∼ ♦ ∼

Grejor till vinden

Det här lilla lasset bar vi upp till vinden.

Igår kväll värmde min sambo kycklingspett till kvällsmat. Det var alldeles lagom, för jag hade haft kalkonkassler med sås och potatis med mig till lunch. Efter maten plockade jag undan påsken i hemmet. Anna och jag gick upp på vinden med påskprylarna, som trots omstuvning ändå behövde två lådor, en mindre kartong och mammas gamla rollatorkorg för att få plats. Vi tog också upp benen till halvabordet, varpå en bit på fronten förstås lossnade. Jag får försöka gå upp och limma fast den i helgen. Och så tog vi upp den stora, blårutiga lådan som har stått i sovrummet sen vi flyttade in. Innehållet har varierat, men det som lägger däri just nu är kuddar och filtar som vi och katterna inte använder (ännu).

Belöningen efter utfört arbete blev kaffe och hallongrottor. Anna hade varit nere på butiken på hörnet eftersom hennes snälla mamma hade kommit på besök på dan. Annas snälla mamma och hennes L ska ut och resa och missar därför att fira ett av familjens aprilbarn. Jag läste lite och äntligen kunde jag slå ihop pärmarna på en bok om svenska böcker. Nu ska jag fokusera på deckaren jag läser. I skrivande stund har jag läst knappt halva boken och jag har ärligt talat lite problem med den. Den är skriven i en mycket hårdkokt stil som inte riktigt passar mig. Men jag gillar ändå greppet att författaren är kvinna, inte man – trots stilen (hårdkokt) och att huvudpersonen är en man!

∼ ♦ ∼

Ett glas med en skvätt rödvin på botten

Det blir nog nåt gott rött i glasen senare.

Anna beställde hem varor från ICA igår kväll. Det visade sig nämligen vara lite knepigt för oss att få till en tid som passade när vi dels båda är lediga, dels orkar storhandla. Därför blir det hemkörning av mat, kattmat och annat för en vecka. Nästa söndag får vi allt masa oss iväg och storhandla i affär. Efter nätshoppingen kikade vi på andra och sista delen av dokumentären om Lill-Babs. Hon är så pigg och levande i den att jag har jättesvårt att fatta att hon har gått bort.

I kväll är jag ensam med katterna fram tills jag ska hämta hem Anna. E har blivit förkyld och hostig, men ville ändå åka till sin kompis och LAN:a. Jag köpte med mig en kasse godsaker från Myrtos (rapport och bilder från innehållet kommer i ett senare inlägg!) samt några goda ostar med mera på vägen hem. Först när jag kom hem insåg jag att jag inte hade kollat kvittot från ICA City i S:t Per. I stället för att ta rätt och lägre pris för en ost och halva priset för en annan tog kassörskan betalt för två ostar av den dyraste sorten. Så, kolla inte bara kvittona på Torgkassen, kolla även dem på ICA City S:t Per!

Jag tänkte ställa fram godsakerna senare och hälla upp var sitt glas gott rött vin när Anna har kommit hem. Men den stackarn sov dåligt i natt, så vem vet, hon kanske vill gå och knoppa direkt. Jag har stått vid strykbrädan för att få bort en hög med rena kläder. I morgon förmiddag ska jag ta en tur upp till stan och göra några ärenden innan jag åker och hämtar hem en snorig tonåring och hans datorutrustning. Helgen kom fort, men passerar också fort, trots att den bara har börjat.

∼ ♦ ∼

Somliga gläds åt att ha fått sin skatteåterbäring. Själv hade jag ändringar och vet i skrivande stund inte om jag får tillbaka eller ej. Däremot kom en positiv signal om aprilkostnaden för bolånet. Hurra!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.