Annandag påsk 2018: Slö, men laddad och klar


 Kära dagbok…

Boken Gröna fingrar sökes och kaffe

Boken är inspirerande och gör mig sugen på uteeliv och att påta i jorden.

Påskhelgen är snart slut. Jag har verkligen slöat den här helgen, men jag har också känt att jag har laddat mina batterier. Nu är jag redo och klar för en ny arbetsvecka. För hur det än är gillar jag mest att hålla igång och jobba, inte slöa. Nåt jag emellertid har gillat mycket är att läsa. Jag har haft en del rätt långa stunder när jag verkligen har hittat läsron. Som i morse, när jag klev upp och gav katterna mat och sen satte upp fötterna i bästefåtöljen och läste medan jag höll familjen Katt a k a familjen Skrap och Jam sällskap. Min sambo skulle iväg och jobba på eftermiddagen och behövde få sova lite till idag.

Just nu läser jag en bok som jag fick mig tillsänd för recension strax före påsk i ett fint paket. I paketet låg också en fröpåse. Nu när våren har kommit den här helgen inser vi att vi snart måste stå för våra ord om att hjälpa till med skötseln av Slottsträdgården. Det ska bara bli skönt, för nu har vi inga större projekt kvar att göra här hemma på Main Street. Det är lite grejor till Pojkrummet som behövs och så ska balkonggolvet få Annas trätrall utlagd. Ytterligare några tavlor ska upp och nån mer vända till vinden lär det bli. Men det är det enda. I vart fall blir jag sugen på uteliv och att påta i jorden när jag läser boken. Och det var nog författarens tanke, tror jag.

Men, som sagt, den här helgen har vi mest slöat… Här är några bildbevis från idag:


Jag skjutsade Anna till jobbet på eftermiddagen. 
Sen gjorde jag dagens nyttoinsats, det vill säga bäddade rent. Vidare kollade jag om det fanns nåt gott godis kvar. Jag hittade bara äckligt, det vill säga marsipanägg, men nöden har ingen lag, som bekant. Dörren till Pojkdörren var stängd. Det är tonåringens rätt. Vi hade ingen lust att ge oss ut nån av oss, faktiskt, trots att solen började titta fram lite på eftermiddagen. E softade på sitt rum, jag softade med boken på diverse ställen. På ballen* blev jag så trött i ögat att jag somnade en liten stund. Riktigt skönt!


Efter en skön och välbehövlig dusch 
fick jag karda Mini. Det blev en hel peruk med hårtussar och ändå kunde jag ha fortsatt. Uppenbarligen är det dags för pälsbyte… Men det märks förstås även i hemmet som vi ibland får dammsuga varje dag.

Hårtussar från Mini

En hel peruk blev det från Mini och ändå mer om jag hade fortsatt.


Nu har vi ätit annandagsmiddag. E
fick grillkorv och pommes, jag kycklingkorv och pommes. Och båda åt vi grönsaker till. Nu brummar diskmaskinen – det är sån lyx för mig som aldrig har haft nån sån och som verkligen hatar att diska (men som alltid har diskat för att hon inte står ut med skitig disk).

∼ ♦ ∼

Det är snart dags att åka och hämta hem min kära. I morgon är det arbetsdag för min del och jag ska kliva upp klockan 6.30. Det blir till att göra som Lucifer och Citrus sen – sova lite…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Annandag påsk 2018: Slö, men laddad och klar

 1. Jag håller med dig, visst var det skönt att få några slappa dagar. Jag har iof inte bara slappat, men i och med att jag tog en extra dag ledigt så känns det kanon. 4 dagarsvecka nu, det tackar vi för 🙂

  Jag ser fram emot Pinglas flytt = diskmaskin. Det är INTE kul att diska hos henne, bänken är av äldre mått också, 5 centimeter gör mycket för en långben som jag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var skönt med ett par extra dagar, lite mer än en vanlig helg. Fyradagarsvecka är också skönt! 😛
   Låga diskbänkar är inte roliga. Diskmaskiner är en härlig lyx! Jag känner att jag snabbt har skapat mig ett behov av en. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.