Påskafton 2018: Vi åt och vi drack, men ingen byxa sprack


 Kära dagbok…

Bok kapitel 40

I morse började jag på kapitel 40.

På påsken äter en. En äter inte för en utan för många. Uff så mycket en äter… Magen står i fyra hörn och åtta kanter på såväl tuppar som tanter. Lite sovmorgon började vi med. Jag tog upp min bok på gång och fortsatte på kapitel 40. Den är spännande och jag hade gärna läst lite mer. Men se vi skulle ju få gäster och det var en del att fixa med.

Katterna fick spel av och till. Lucifer galopperade omkring så alla mattor låg upprullade. Till sist hamnade han i duschen av nån anledning. Och det var ju bra, för se i vår bostadsrättsförening står det i föreningens första stadgar från 1960-talet att om en har husdjur får dessa inte vara osnygga. En påskdusch för djuren var därför helt rätt. Äh, jag bara skojar! Det var bara vi tre människor som bor här som duschade, katterna sköter sin hygien själva.

Lucifer i duschen

Här tillåts inga osnygga husdjur så Lucifer ville ta en dusch.

∼ ♦ ∼

Min kära sambo stod mest vid spisen. Jag kokade visserligen ägg, skalade potatis, körde potatisen i matberedaren och dukade, men Anna gjorde resten i matväg. Dammsugning, pottömning och sopslängning låg också på min lott. Det är liksom ingen idé att jag försöker mig på matlagning när det finns en mästarinna i köket. Påskbordet hon fick till var fantastiskt. Men innan gästerna fick äta fick de bära ner några möbler från vinden. Såna är vi!


Det var så gott och trevligt 
och jag är så glad att vi kan ha dessa sammankomster. Sen hade det förstås varit ännu bättre om resten av familjen hade varit med. Men vad jag förstår kommer de senare i vår och gästar oss.

Efter maten blev det kaffe och påskägg med choklad och godis, inte marsipan. Och rätt som det var hade Jerry och äldste bonussonen åkt hem.


Katterna var helt utmattade efter påskmiddagen 
och en blomkruka åkte i golvet. Krukan och växten höll, till Annas förtret, bara fatet gick sönder. Jag fick plocka ner ett helt och lite fler krukor från vinden när jag åkte upp med en extrastol.


Innan solen gick ner bakom hustaken och träden 
tog vi en GT* på ballen**. När det blev för kyligt att sitta i bara t-shirtarna gick vi in och värmde oss med godis, läsning och slötittning på TV. En alldeles förträfflig påskafton är snart till ända. Vi åt och vi drack, men ingen byxa sprack – märkligt nog… I morgon är vi lediga alla tre. Kanske blir det lite hemmafix, men det borde också bli en promenad.

Gin och tonic och bok på balkongen

GT och en stunds läsning på ballen innan solen gick ner. Livet är gott.

∼ ♦ ∼

*GT = Gin och tonic
**ballen = balkongen


Livet är kort. Livet är gott just nu.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.