Långfredag förmiddag 2018: Lugnt, rent och klumpvärkigt


 Kära dagbok…

Kaffe på sängen och boken Välkommen hem

Lugnet före stormen? I vart fall sedvanlig start på en ledig dag för mig.

Långfredagsmorgon 2018. Det råder ett lugn i tillvaron här på Main Street, det är bara tågen som rusar förbi och låter. När jag var barn, på stenåldern, var Långfredagarna helt tysta och döda. Det var inget roligt på TV och dagen skulle ägnas åt… kanske inte direkt att sörja, men att vara lågmäld och eftertänksam. Långfredagsmorgonen 2018 vaknade jag med klumpvärk och torr käft. Jag tror minsann att jag var lite bakis! Och det har inte hänt på hundra år. Nu gick det snabbt över tack vare vatten, Ipren och kaffe, så det var inte så farligt. Men ändå. Vilka kontraster mot när jag var barn…

I vart fall laddade jag som vanligt inför veckans första lediga dag (igår var jag bara ledig två timmar och då städade jag ju hemma) – med kaffe och läsning på sängen. Men jag var uppe först och startade diskmaskinen och gjorde rent i kattpottorna, varav en potta visst hade fått fötter igår och förflyttat sig. Det ställer ännu högre krav på rengöring och tömning, så nu ska jag försöka se till att det blir två gånger om dan. Om jag får bestämma. Och det är inte säkert förstås.

Antikkunnig i Helsingborg 29 mars 2018

Antikkunnig i Helsingborg 29 mars 2018, minsann! Två stjärnor blev en fin avslutning på säsongens Antikrundan.

Igår kväll blev det alltså premiärmiddag för min del på ballen*. Det var nog inte den ölen jag tog där som gav mig klumpvärk. Min sambo slutade jobba klockan 20 igår kväll, men fick ta sig hem för egen maskin. Jag var upptagen med att amatörvärdera fina prylar i Helsingborg som visades i säsongens sista Antikrundan. Och kan du tänka dig, jag fick två stjärnor på diplomet igår och titeln Antikkunnig! Efter avslutat program dukade jag fram goda ostar – St Agur, Mesti (?) och Galen (!) – samt tog fram ett riktigt gott vin ur vinskåpet. Två glas blev det för min del – och sen god natt. Uppenbarligen är jag ändå rätt harmlös i mina alkoholintag, för jag blir mest trött… Ostarna var lite tama, för utom St Aguren. Den ena var en mogen Brieost och de brukar smaka mera, den andra en kittost som var ganska intetsägande, tyvärr.

∼ ♦ ∼


Det börjar bli dags 
att äta frukost och fixa till sig lite. E messade igår att han anländer nån gång mellan klockan 13 och 14. Själv tänkte jag åka och hämta min kära när hon slutar jobba 14.30. Jag har torkat av i badrummet och på gästtoan och ska på vägen ut till bilen senare lämpa av några soppåsar. Diskmaskinen behöver tömmas, sängen bäddas och… äh, bäst jag sätter fart. Mini ger mig dessutom lite Onda Ögat – hon vill ha tillbaka sin min skrivbordsstol…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.